Finci nude besplatan odmor ljudima koji žele naučiti kako biti sretni

Finska, koja već šest godina zaredom drži titulu najsretnije zemlje na svijetu, sada nudi ljudima priliku da nauče biti sretni kroz Masterclass za sreću.

U lipnju će ova država organizirati besplatni četverodnevni tečaj sreće. Ova ponuda vrijedi za deset osoba, a ostali koji žele pohađati tečaj moći će se naknadno prijaviti online, prenosi N1.

“Pitanje koje često dobivamo je: Kako si tako sretan? Vjerujemo da finska sreća dolazi iz bliskog odnosa s prirodom i jednostavnog, prizemljenog načina života. To nije neko mistično stanje, već vještina koja se može naučiti i dijeliti”, kaže Heli Jimenez, viša direktorica međunarodnog marketinga u Finskoj.

Svjetsko izvješće o sreći fokusirano je na šest čimbenika, a to su: socijalna podrška, prihod, zdravlje, sloboda, velikodušnost i odsutnost korupcije.

Finsko ministarstvo turizma dobro zna zašto su njihovi stanovnici tako zadovoljni, a neke od ključnih stvari su niska razina kriminala i korupcije, učinkovite javne usluge i lak pristup prirodi.

„Odabrali smo najbolje trenere, jedno od najljepših ljetovališta u Finskoj i rano ljetno razdoblje usred prekrasne finske prirode za naš majstorski tečaj. Vjerujemo da je to zaista jedinstvena prilika da se otkrije nešto prekrasno i vrijedno, svatko tko je znatiželjan neka se prijavi”, poručili su.

Tečaj sreće bit će podijeljen u četiri glavne teme — hrana i dobrobit, zdravlje i ravnoteža, dizajn te priroda i stil života — a vodit će ga četiri trenera koji su stručnjaci u različitim područjima.

Predviđeno je da traje od 12. do 15. lipnja, a sudionici dolaze dan ranije, a odlaze dan poslije. Oni će odsjesti u Kuru Resortu, luksuznom odmaralištu u finskoj regiji Lakeland, koje organizatori opisuju kao područje “okruženo mirisnim borovom šumom i pogledom koji oduzima dah”.

Svaki sudionik će dobiti vlastitu vilu s panoramskim prozorima, kao i privatnu saunu i spa centar.

Kako su dobar san i digitalna detoksikacija ključni za program, kažu organizatori, vile nemaju televizore (iako će wifi u sobama biti dostupan), a čak i posteljinu odobravaju “stručnjaci za spavanje”.

“Svaki detalj u resortu osmišljen je kako bi vam pomogao da se opustite – to uključuje mirise, zvukove i materijale”, dodaju.

Sudionicima će biti pokriveni troškovi puta i smještaja. No, moraju učiniti i nešto zauzvrat – bit će snimljeni tijekom posjeta, a taj će materijal biti korišten u komunikaciji i reklamiranju programa Visit Finland.

Za magistarski tečaj mogli su se prijaviti svi stariji od 18 godina, bilo samostalno ili s prijateljem, rođakom ili partnerom. Traže se ljudi koji govore engleski i ne predstavljaju robne marke ili tvrtke te su ugodni za snimanje.

Za prijavu su zainteresirani morali ispuniti online obrazac i odgovoriti na aktivaciju na društvenim mrežama – Instagramu ili TikToku.

Aktivacija je zahtijevala da izradite sadržaj, po mogućnosti video, koji pokazuje “stvari zbog kojih vjerujete da biste potajno mogli biti Finac” i morali ste objasniti zašto želite prisustvovati masterclass-u.

“Jeste li vi tip osobe koja bi radije išla u šumu nego na zabavu?” Osjećate li se potpuno očajno kada vam ponestane kave? Radije se kupate u jezeru nego tuširate? To je samo vaš unutarnji Finac”, stoji u objavi Visit Finland na Instagramu.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...