Edo Pezzi za Antenu o uspjehu juniora Hajduka: “Ove momke treba zadržati, Torcida je najbolja u Europi!”

Veliki uspjeh juniora splitskog Hajduka koji su se plasirali u finale UEFA Lige prvaka mladih, za Antenu Zadar prokomentirao je legendarni sportski radio komentator, 82-godišnji Edo Pezzi, koji je ponosan na splitsku momke.

– Za mene je ulazak u finale već veliki uspjeh! Dokaz je to da Hajduk ima super talentiranu ‘dicu’, imamo i svoje trenere, te kako je ovaj rezultat juniora Hajduka uspjeh cijelog dalmatinskog, ali i hrvatskog sporta. Ne trebaju nam nikakvi stranci, ovaj Ferro što je izjavio, to je najveća sramota koju sam u životu pročitao, sram me što takav igrač igra u Hajduku. S druge strane, juniori Hajduka su pokazali prije svega pamet i nogometnu inteligenciju, uz to igrali su i sa srcem! Trener Marijan Budimir je povukao dobre poteze u pravom trenutku.  Upravo to je taj dalmatinski dišpet i vic u igri, koji su imali baš svi klubovi u Dalmaciji, ne samo Hajduk. Najvažnije je sada ovu mladu momčad Hajduka zadržati da se ne raspadne, pred njih se ne smije stavljati nikakav imperativ pred finalnu utakmicu, jer nizozemska škola nogometa je poznata, govori Pezzi, ali hvali trenera Budimira i Torcidu:

–  Kad sam govorio o trenerima Hajduka, uvijek sam tvrdio da trebamo vjerovati u svoje trenere, koji osjećaju senzibilitet igrača, imaju inteligenciju i koji osjećaju podneblje. Ne trebaju nam nikakvi šablonizirani treneri koji dolaze tko zna odakle, samo kako bi uzeli novac. U Hajduku trebaju više vjerovati svojim ljudima, jer ovaj rezultat je samo nastavak škole nogometa Tomislava Ivića, Ante Mladinića, Stanka Poklepovića i ostalih, koji su stvarali igrače. Juniore Hajduka treba zadržati nekoliko godina ovdje, jer više vrijedi vidjeti ove mladiće na koji se način trse, vesele, bore, nego bilo što drugo! Roditelji ih ne smiju prodavati pošto-poto kako bi rješavali nekakve svoje frustracije i ekonomske probleme. Ovom prigodom želim poručiti Torcidi koja je u Ženevi, neka budu dostojanstveni kao što su bili i do sada, te da ne nasjedaju na provokacije, jer oni su najbolja navijačka skupina u Europi, zaključio je Edo Pezzi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...