Chef Saša Began o prestižnom priznanju: “Kad dobijete takvu nagradu, jednostavno se osjećate ispunjeno”

Iako smo jučer objavili da je osvojio nagradu prestižnog vodiča Gault & Millau Croatia koji ga je proglasio Velikim chefom sutrašnjice, zadarski chef Saša Began, chef restorana “Foša”, danas se vratio onom što radi najbolje, a to je kuhanju.
Naime, upravo je on danas glavni kuhar na trećem danu Tuna, Sushi & Wine Festivala koji traje na Trgu Petra Zoranića gdje posjetitelji imaju prilike probati njegove verzije ribljih jela ike-jime i yakitori.
U komentaru ove vrijedne nagrade nije previše duljio:
– Pošto nitko od nas ne radi za nagradu ili za takva priznanja, ali uvijek dobro dođe, uvijek je dobro čuti da netko cijeni vaš trud, vaš rad i zalaganje, da to ljudi vide i priznaju. Kad dobijete takvu nagradu, jednostavno se osjećate ispunjeno, kratko nam je kazao.
Began se tijekom svoje kuharske karijere istaknuo svojim originalnim jelima koja su vrlo često bila prepoznata od strane struke pa je tako prošle godine na Danima hrvatskog turizma osvojio prestižnu titulu kuhara godine.