Zadar bez problema uvjerljivo pobijedio Šibenku

Niz od tri kombinirana poraza u HT Premijer ligi i AdmiralBet ABA ligi KK Zadar prekinuo je večeras prvenstvenom pobjedom protiv Šibenke 89:64  (27:16, 28:20, 16:16, 18:12). Zadar je od početka krenuo „žestoko“, već nakon pet minute igre došao do 10 poena prednosti te do kraja utakmice uz manje oscilacije čuvao stečeno vodstvo.

Danijel Jusup u prvoj petorci ponovno je dao povjerenje Ademu Mekiću, registriranom samo za HT Premijer ligu, a ostatak petorke činili su već ustaljeni Lakić na mjestu playmakera, Božić, Davis i Žganec. S druge strane Šibenčani su očekivano izišli sa svojim Amerikancima Howardom i Kakarom, Jambrovićem koji je radio dosta problema Zadranima u zadnjim utakmicama te Brocićem i Perkovićem.

Nije ta petorka uspjela parirati Zadranima, posebno Juanu Davisu koji je u prvoj četvrtini postigao 14 poena, dva manje od cijele Šibenke. Svoju seriju započeo je atraktivnim zakucavanjem, kojim je odmah podigao na noge vjernu publiku,  a zatim s tri pogođene trice zaredom. Kakar i Perković uspjeli su spriječiti da praktički odmah na početku Zadar „dobije“ utakmicu, no i 27:16 na kraju prve četvrtine bilo je sasvim prihvatljivo za domaću momčad.

Dvadesetak Funcuta nadalo se boljoj igri svoje momčadi u novoj dionici, a i Damir Milačić probao je zarotirati nekoliko pozicija kako bi našao slabiju zadarsku točku. Nije ju uspio pronaći, Perković je rano dobio treći prekršaj a na drugoj strani Jusup je bez  straha dati priliku Šantelju i mladom Sikiriću. Mekić je zakucavanjem u 17. minuti Zadar prvi put odveo preko 20 razlike (46:25), sasvim dovoljno za miran odmor u svlačionici.

U trećoj četvrtini Jusup je dao više prostora igračima s klupe i mladima, a i s takvom postavom uspio je zadržati razliku iz prvog poluvremena. Veliku podršku gledatelja imali su Sikirić i Klarica, koji su napokon dobili ozbiljniju minutažu, kao i Matulina na samom kraju utakmice. Jedini ozbiljan učinak kod gostiju imao je Kakar, koji je ubacio 21 poen, sve iz pokušaja za tri poena, no Zadar je puno kvalitetnija momčad od Šibenke i bez problema je održao visoku prednost do kraja.

Najbolji pojedinac Zadra bio je Davis, koji je nakon 20 poena u prvom poluvremenu dodao još dva, Čampara je postigao 17, a Lakić uz 12 poena zabilježio i 9 asistencija. Najvažnije je za Jusupa bilo da je uspio prilično odmoriti Božića, dok Ramljak nije ni ulazio u igru.

STATISTIKA UTAKMICE

Danijel Jusup, trener Zadra: Najbolji lijek nakon poraza je pobjeda. Šibenka je nezgodna momčad, mogu napraviti probleme, brzi su, skočni, Kakar je izuzetan šuter, mogu uz skok i Brocića koji loptu brzo vuče i probija napraviti dosta problema. Međutim, mi smo dobro odigrali obranu prvi dio, zatvorili smo šuteve i dolazili do laganih poena.

Sani Čampara: Nakon dva teška poraza kući ovo nam je trebalo, u srijedu je nova utakmica, takav je ritam završnice. Ušli smo jako u utakmicu i držali kontrolu. Bila je dobra atmosfera, uživali smo igrajući, nadam se da će se tako i nastaviti.

Damir Milačić, trener Šibenke: Htjeli smo biti bolji nego zadnji put na Višnjiku. Druge dvije četvrtine smo pokazali nešto od onoga što možemo napraviti, to nije alibi za loš ulazak u utakmicu. Protiv abaligaša moramo biti spremni odgovoriti na energiju i fizičku snagu. Nismo uspjeli Zadar namučiti i dobiti samopouzdanje. Nadam se da ćemo na Baldekinu uspjeti napraviti rezultat kao u prvom dijelu sezone.

Matej Perković: U prvom poluvremenu smo bili loši, ušli smo u osjetniji zaostatak i teško je to bilo stizati. Što se tiče moje igre zadovoljan sam, želim ekipi dati što bolji defanzivni, zatim i ofanzivni učinak. Sjajno se sporazumijevam s trenerom, momčad je mlada i perspektivna, možemo puno ali treba nas usmjeriti i puno raditi.

Sljedeću utakmicu u HT Premijer ligi Zadar igra već u srijedu u 18 sati, kada u Dvorani Krešimira Ćosića gostuje Cedevita Junior.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...