U 22. kolu HT Premijer lige KK Zadar svladao Šibenku s uvjerljivih 82:62

U 22. kolu HT Premijer lige, ujedno i posljednjem osnovnog dijela natjecanja, košarkaši Zadra sinoć su u Dvorani Krešimira Ćosića pobijedili Šibenku uvjerljivih 82:62. Momčad Danijela Jusupa praktički je sve riješila već u prvoj četvrtini, koju je dobila sa 31:15 i tako u startu pokazala protivniku da danas nema što tražiti na Višnjiku.

Gosti su čak i poveli tricama Pleadina i Kakara 2:6, a u četvrtoj minuti, nakon nove trice (Brocić) i dalje su imali +4, 7:11. No, tada kao da je počela nova utakmica. Zadarsku seriju pokrenuo je Davis bacanjima, nastavio Lakić koš-faulom pa Božić i Drežnjak tricama, zatim opet Božić, a zaključio je Lakić novom tricom za ukupnih 16-0 i vodstvo 23:11. Nalet domaćih tek je na trenutak prekinuo Jambrović, ali su Davis i Drežnjak pogodili nove trice, a Žganec zaključio prvu dionicu košem za 31:15.

Isti je igrač otvorio i drugu dionicu pa je Zadar, na krilima Božića i Drežnjaka, vrlo brzo otišao i preko 20 razlike. Čampara je tri minute prije velikog odmora zabio za dotad najvećih 50:25, a kako su Zadrani u završnici poluvremena ipak malo popustili u napadu, u svlačionice se otišlo s rezultatom 50:27.

U nastavku im je preostalo tek iskontrolirati susret do kraja, što su Jusupovi momci učinili bez ikakvog problema.

– Mislim da smo prvo poluvrijeme odigrali jako dobro u obrani. Sveli smo ih na 27 poena i s tim sam zadovoljan. Dodavali smo se i kombinatorika nam je bila dobra. Sve to malo je palo kad smo počeli mijenjati u drugom dijelu. Ali to je to. Moramo se na to naviknuti – rekao je nakon utakmice Danijel Jusup, trener Zadra.

– Mislim da smo mogli odigrati i puno bolje. Ali na kraju je važno da smo pobijedili i da s pobjedom ulazimo u Ligu za prvaka. Atmosfera je kao i uvijek bila sjajna i nadam se da će publika i u nedjelju protiv Cedevita Olimpije doći u još većem broju – kaže Sani Čampara, razigravač Zadra.

– S obzirom na okolnosti mogu reći i da sam zadovoljan. Žao mi je što je prva četvrtina završila kako je završila jer smo se pripremali baš na to da Zadar ne napravi neku razliku u prve dvije četvrtine jer onda to više s ovim sastavom i s ovim problemima u kojima jesmo ne možemo stići. U drugom poluvremenu smo dobro reagirali. Međutim, ključ svega je bio što smo Zadru dopustili 19 napadačkih skokova i tu su oni napravili razliku. Sad se okrećemo Ligi za prvaka gdje ćemo pokušati nanijeti koji poraz ekipama koje su bolje od nas – rekao je Damir Milačić, trener Šibenke.

– Nisam zadovoljan jer je Zadar već u prvoj četvrtini napravio osjetnu razliku. Ali smo se vratili u drugom dijelu i pokazali da možemo s njima igrati. Kada budemo kompletni mislim da će to biti dobro – kaže Patrik Jambrović, igrač Šibenke.

Najefikasniji u zadarskim redovima bio je Dario Drežnjak sa 19 poena, dok je Luka Božić postigao 15. Goste je predvodio Patrik Jambrović sa 20 koševa, a Juraj Pleadin postigao je 14.

U iščekivanju preostalih susreta 22. kola, Zadar je trenutačno sam na prvom mjestu prvenstvene ljestvice s omjerom 18-4, dok Cedevita, Cibona i Split imaju po 17-4, a Šibenka je peta sa 13-9.

U nedjelju u 17:30 Zadar u Krešinom domu igra utakmicu 21. kola ABA lige protiv Cedevite Olimpije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...