Postignut dogovor; Svi Enijevi stari i novi amandmani ulaze u proračun: “Htjeli su nas obezvrijediti, no sada su shvatili tko odlučuje”

Odluka o financiranju nužnih rashoda i izdataka istječe za tjedan dana, točnije 31. ožujka. U pripremi je nova i više nije upitno da će Grad i u narednom periodu ostati u blokadi.

No, na polju pregovora stvari se kristaliziraju.

Predstavnici izvršne vlasti i Nezavisna lista Enija Meštrovića postigli su dogovor.

Četvrta runda je gotova. Kroz sve ovo vrijeme samo smo tražili način izvršenja i datume. Sve što je bilo nezakonito i sve što nije prošlo onda na Gradskom vijeću – sad je prošlo. Dakle, sve naše amandmane uvrstili smo u sljedeći proračun, plus dodatna tri, kaže.

Slatko gorka pobjeda za Enija. Nezavisni vijećnik dokazao je kako su njihovi amandmani imali uporište, no kampanju diskreditacije ne zaboravlja.

Prva namjera izvršne vlasti bila je rušenje Gradskog vijeća, a zatim da nas obezvrijede u narodu i prikažu kao destruktore koji žele loše ovom gradu. Nisu uspjeli u tome i vratilo im se kao bumerang. Kasne s javnim financijama i poslovanjem četiri mjeseca. Tako da su i oni osjetili pritisak građana, prvenstveno onih koji žive od proračuna. Uz to, stali su i neki projekti u kojima izvršna vlast ima interesa. Na kraju itekako prolazi sve što smo predložili i hvala Bogu da su shvatili da smo mi ti koji odlučujemo o proračunu, a da se pritom vidi da nemamo neke vanserijske apetite. Mi smo na nekih jedan posto proračuna, dakle minorno. Sve je moglo biti gotovo još u prosincu, dodaje.

Prvi put u 32 godine Zadar nema proračun za tekuću godinu. Kada možemo očekivati izglasavanje novog?

Tražili smo zajednički sastanak svih klubova vijećnika pred medijima. Želimo da se javnosti prezentira sve ono što ulazi u proračun, datumi i načini izvršenja svega toga, a kako izvršna vlast opet ne bi mogla pobjeći od odgovornosti pred građanima. Nakon toga, najdalje za 25, 30 dana, ide sjednica vijeća na kojoj bi se trebao izglasati proračun, završava Enio.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...