Košarkašice Zadra večeras gostuju kod ŽKK Zadar Plus, Josipa Zanki: “One su papiraniti favoriti, teren je najbolje mjerilo!”

Košarkašice Zadra večeras od 19 sati protiv gradskog rivala ŽKK Zadar Plus, igraju u školskoj dvorani u Sukošanu susret prvog kola Lige za prvaka u sklopu Prve hrvatske lige – skupina B, drugi rang natjecanja. Liga za prvaka broji četiri kluba, igra se po dvostrukom bod sustavu (domaćin – gost), u ukupno šest kola. Za plasman u Premijer ligu borit će se još Vindi Varaždin i Podravac Virje, prvoplasirana ekipa izborit će izravan plasman u Premijer ligu, dok će drugoplasirani igrati dvije kvalifikacijske utakmice s pretposljednjim iz Premijer lige.

Trenerica ŽKK Zadar Josipa Zanki (31), smatra kako su igračice Zadar Plusa favoritkinje u večerašnjem dvoboju, ali dodaje i kako je teren jedino mjerilo:

– Čeka nas teška i napeta utakmica, naše protivnice su se pred kraj drugog dijela pojačale s našom bivšom igračicom, iskusnom i kvalitetnom Davorkom Balić. S druge strane, i mi imamo pozitivnih i dobrih strana zbog kojih se možemo nadati pozitivnom ishodu. S obzirom na iskustvo i kvalitetu koja dolazi do izražaja u ovakvim utakmicama, ŽKK Zadar Plus je večeras papirnati favorit, ali teren je uvijek najbolje mjerilo! Naš klub ima svoju mladost i kvalitetan rad koji nas krasi, imamo i mi određeno iskustvo od strane Josipe Zovko i Antonije Božić. Uz njih dvije, i uz našu vrijednu mladost, vjerujem kako se i mi možemo nečemu nadati. U našoj skupini Vindi je jedini do sada bez poraza, tako da bi one trebale biti favoriti, ali opet kažem, što će teren na kraju pokazati, to ćemo vidjeti, kazala je Zanki.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...