Kilogram pečenog i 50 eura; Hoće li cijene rasti nakon što je dalmatinska janjetina zaštićena?
Cijena pečene janjetine kreće se po konobama između 35 i 50 eura po kilogramu.
“Sada je digla se cijena, ali to tko ima taj će jest, ko nema taj neće. Oni ko govori da mu je skupo šta mu ja mogu. I najljepša je težina da bude čistoga mesa 10 kila, to je otprilike do 6 kila da bude pečene janjetine I to je onda fantastično”, kaže nam Vinko Krnić, vlasnik konobe u Konjevratima.
Omiljena mlada dalmatinska janjetina uvijek je itekako tražena.
“Nije problem prodat, samo ćemo vidjeti hoće ići cijena gore kad se to zaštitilo, dobro bi bilo jer ta cijena neisplativa”, kaže za RTL jedan od uzgajivača.
A je li bolja lička, paška ili dalmatinska, čini se da je ipak stvar ukusa.
Zadranin Milan Rojs kaže da je za njega najbolja dalmatinska dok njegov sugrađanin Željko Belić kaže da je paška nadaleko najbolja.
“To je daleko poznato, a ovo drugo ove istarske i te druge, nemam pojma”, kaže Belić.