Brdsko-biciklistička utrka “XC Gradina Trails” s pogledom na svjetski poznati Galešnjak

U nedjelju, 23. travnja 2023., održat će se po prvi put brdskobiciklistička utrka “XC Gradina Trails” u organizaciji sportske udruge Crni krug Turanj, a u suradnji s Brdskobiciklističkim klubom Pakoštane.

Start utrke zakazan je za 12 sati s rive u Turnju, a staza je duga 22.3 kilometra ukupnog uspona oko 600 metara. Pravo nastupa imaju svi licencirani i nelicencirani natjecatelji s ispravnim MTB biciklom. Staza nije primjerena za mlađe uzraste, a preporučena dobna granica za maloljetnike je 14 godina uz obaveznu pisanu izjavu roditelja/staratelja. Kaciga za sve natjecatelje je obvezna.

Prijave za utrku su moguće do 24 sata prije utrke na www.stoperica.live a više informacija o utrci pročitajte na poveznici: https://xczld.info/novosti/xc-gradina-trails/.

Iznimno atraktivna staza brdske bicikliste će voditi kroz prelijepi krajolik zaleđa turističkih mjesta Turanj i Sveti Petar na Moru u Općini Sv. Filip i Jakov, kroz maslinike, makiju i predjele obraslim mediteranskom vegetacijom, po brdskim kamenjarskim i poljsko-šumskim održavanim stazama odakle se pružaju vidici na otočje Pašmanskog kanala među kojima je i svjetski poznati otok ljubavi – srcoliki Galešnjak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...