Tko iznajmljuje povlaštene termine u školskoj dvorani po tri puta većoj cijeni?; Ante Rubeša traži raspisivanje natječaja za sportskog inspektora

– Zašto Zadarska županija ne raspiše natječaj za sportskog inspektora?, pitanje je koje je danas s govornice Županijske skupštine postavio vijećnik Akcije mladih Ante Rubeša.

– Od smrti pokojnog gospodina Pece, ovaj segment sporta kao društvene discipline je potpuno zapušten. Zakonitost u funkcioniranju sportskih klubova je svedena na sivu zonu, odnosno na potpunu slobodu malicioznim pojedincima koji u ovom El Doradu krše zakone i na račun građana troše proračunska sredstva na sve, osim na razvoj sporta i mladih. Tako mi kažu da neki mladi HDZ-ovac kao zaposlenik Športske zajednice Zadarske županije, koju smo mi iz Akcije mladih očistili od kukolja, iznajmljuje termine u Osnovnoj školi Bili Brig koje je dobio po povlaštenoj cijeni od 100 kuna, za 300 kuna zadarskim sportskim klubovima, navodi Rubeša.

No, to nije jedini primjer za kojeg zna:

– Isto tako, priča se da su dužnosnici Košarkaškog saveza Zadarske županije na račun eksploatacije i iskorištavanja male dvorane popularno zvane “Vodovod” koja se nalazi na području tvrtke Vodovod, odnosno bivše zadarske vojarne, da je eksploatacija i iskorištavanje protuzakonito pribavilo tim dužnosnicima nabavu nekoliko apartmana, čak i izgradnju jedne obiteljske kuće. Zbog svega izrečenog, očita je potreba za raspisivanje natječaja za sportskog inspektora kako bi se uvelo reda u sport Zadra i Zadarske županije.

Župan Božidar Longin odgovorio mu je da je sportski inspektor u nadležnosti ministarstva pa će njima proslijediti njegovu inicijativu.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...