Radeta predložio uređenje prostora HAK-a za parking, Kasap: “Postoji gradska čestica veličine 700 i nešto kvadrata na kojoj planiramo urediti novi javni parking”

S ciljem rješenja problema parkiranja kod Poliklinike na Relji, SDP-ov vijećnik Daniel Radeta je na Aktualnom satu današnje sjednice Gradskog vijeća predložio da se iskoristi obližnji prostor HAK-a.

– S obzirom da na tom prostoru imao jedno zemljište u vlasništvu Grada, a odnosi se na HAK, ne vidim niti jedan razlog zašto se ta površina ne bi uredila iz sredstava redovitog održavanja, srušio onaj zid i ovo sve što je tamo zapaljeno, i napravio jedan normalni parking za sve korisnike Poliklinike. Inicijativa je u tom smjeru da riješimo problem u toj ulici dok se ne nađe neko drugo rješenje za HAK. Mislim da je to jedna poprilično normalna i jednostavna odluka s kojom se može izaći u susret i bolnici i građanima, predložio je Radeta.

Na taj mu je prijedlog odgovorio Darko Kasap, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo.

– U programu imamo izgradnju i rekonstrukciju cijele te prometnice i tamo postoji jedna gradska čestica veličine 700 i nešto kvadrata na kojoj planiramo urediti novi javni parking uz samu tu prometnicu. Ono je u planu i programu za ovu godinu i čim razriješimo ove male nesporazume oko proračuna, siguran sam da ćemo ići u realizaciju tog projekta, najavio je Kasap.

No, iako je dobio odgovor od Kasapa, Radeta je napomenuo kako je zapravo tražio odgovor od gradonačelnika Dukića jer je to nešto što se može vrlo jednostavno napraviti, obzirom i da taj prostor predstavlja opasnost za građane.

– U ovom trenutku ono što možemo hitno napraviti je da  iz sredstava za redovno održavanje možemo srušiti one zidove i osposobiti za potrebe parkinga. To nije velika investicija i mislim da je to nešto što se može napraviti. Spriječit ćete potencijalnu zarazu na račun građana, spriječit ćete divlje životinje po gradu, štakore i slično, a s druge strane imat ćemo parking za Polikliniku, izričit je bio Radeta.

– Sve je to lijepo, ali na prostoru HAK-a ima i privatne imovine, četiri stana, ako ćete vi s njima bagerom rušiti, dapače. Ja vas ovlašćujem pa vi slobodno rušite. Zemljište je gradsko, a vlasništvo stana je njihovo, odgovorio mu je, između ostalog, Dukić.

No, Radeta je imao i još jednu inicijativu i prijedlog. Naime, vezano uz istup pročelnika Jose Nekića, predložio je da se daju “neka dodatna sredstva za nekakve dodatne sate ili repeticije na seksizam i šovinizam koji smo danas čuli”, iz građanskog odgoja daju upravo za spomenutog pročelnika.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...