Od ponedjeljka odlagalište otpada u Barotulu s trostruko većim kapacitetom za reciklabilni otpad

Odlagalište krupnog i reciklabilnog otpada Zeleni otok u Barotulu nakon kraćeg zatvaranja zbog čišćenja, sanacije i povećanja kapaciteta, ponovo kreće s radom u ponedjeljak, 27. veljače.

Nakon 2 godine rada Zelenog otoka Javna komunalna ustanova Otok Pašman je u suradnji s Čistoćom Zadar d. o. o. očistila cijeli prostor odlagališta, pri čemu je odneseno 8 kontejnera otpada. Nadalje, izbetonirana je površina uz ogradu gdje su postavljeni novi kontejneri za povećanje kapaciteta razvrstavanja otpada koje je u vrijednosti skoro 11.000 eura prethodno nabavila Općina Pašman za ovu svrhu. Mještani će od sada svoj otpad moći razvrstavati u dodatnih 10 komada plavih spremnika za papir, 6 žutih spremnika za plastiku te 4 zelena za staklo i po jedan kontejner zapremine 2,5 m3 žute, plave i zelene boje isto za selektivno odvajanje otpada, javlja portal Otok Pašman.

Zeleni otok je otvoren tokom cijele godine ponedjeljkom, srijedom i petkom od 11:00 do 15:00 sati, a radi i svake prve subote u mjesecu od 11:00 do 15:00 sati (od 2. listopada do 31. svibnja) dok je u sezoni (od 1. lipnja do 1. listopada) otvoreno od 16:00 do 20:00 sati.

Svi mještani općine tu mogu potpuno besplatno zbrinjavati svoj krupni otpad, konkretno madrace, komode, namještaj, stolarije te reciklabilni otpad kao što su staklo, papir, plastika, metal te električni i elektronički otpad (EE otpad). I dalje se ne primaju betonska šuta, pločice, bilje te zeleni otpad. Iz JKU-a su zamolili sve korisnike odlagališta u Barotulu da sortiraju svoj otpad prije nego što ga donesu tako da ne dolazi do zastoja prilikom odlaganja otpada.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...