Mještani Starigrada u nedjelju biraju načelnika; Trojica kandidata slažu se u jednom – izgradnja komunalne infrastrukture prioritet je podvelebitskog kraja

Mještani Starigrada u nedjelju izlaze na birališta kako bi na prijevremenim izborima izabrali načelnika općine.

Starom načelniku Krsti Ramiću po sili zakona mandat je prestao, nakon što je zbog davanja lažnog iskaza pravomoćno osuđen na šest mjeseci uvjetno. Za novog načelnika natječu se 3 kandidata – HDZ-a, SDP-a i grupe birača.

Trojica kandidata slažu se u jednom – izgradnja komunalne infrastrukture prioritet je podvelebitskog kraja.

HDZ-ov kandidat Čavić, dugogodišnji pročelnik općinskog jedinstvenog upravnog odjela – najavljuje izgradnju vodovodne mreže u zapadnom dijelu općine Starigrad.

– To je projekt koji je u visokom stupnju pripremjenosti i financira se dijelom iz sredstava Hrvatskih voda, rekao je Marin Čavić, kandidat HDZ-a za Regionalni dnevnik HRT-a.

Drugi gorući problem, slažu se svi, sustav je odvodnje.

– U tijeku je izrada studijske dokumentacije za buduću aglomeraciju podvelebitskog područja, znači podvelebitskog kanala i novigradskog mora, najavio je Čavić.

Bude li izabran za načelnika Starigrada, neće zanemarivati potrebe susjednih mjesta Tribanj i Seline.

– Obećavam da će općina Starigrad pod mojim vodstvom biti najrazvijenija općina u RH, poručio je Višeslav Jure Dokoza, kandidat grupe birača.

Drugi kandidat, nezavisni Dokoza, zaziva revitalizaciju brdsko-planinskog područja ali i turističke 30-kilometarske obale.

– Moj program obuhvaća sve segmente svekolikog razvoja. Jednom mjerom koja je direktno u ingerenciji načelnika, da se primjerice produži radno vrijeme od 0 – 24 h neograničeno svima, dobiva se već 50 posto uvećan prihod, ustvrdio je Dokoza.

Pomladiti stanovništvo podvelebitskog kraja cilj je SDP-ova kandidata Zlatka Marasovića, nekad ravnatelja a danas stručnog suradnika Nacionalnog parka Paklenica.

– Crkvena statistika za prošlu godinu kaže – tri vjenčanja, sedam krštenja i 22 umrla. Znači podgorje izumire. Moramo stvarati radna mjesta za mlade, ističe Marasović.

Zato je, kaže, potrebno osigurati preduvjete za ostanak mladih obitelji.

– Što se tiče stambenog zbrinjavanja, što se tiče brige o djeci. Mi nemamo društveni dom, nemamo športsku dvoranu, jako je puno problema i trebat će ih rješavati, poručio je kandidat SDP-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...