Konstrakta o Letu 3: Sami su rekli da je ovo antiratna pjesma i toga se treba držati

O PJESMI Leta 3 Mama ŠČ!, s kojom će nas predstavljati na Eurosongu u Liverpoolu, privukla je puno pažnje posljednjih dana, a sada je svoje mišljenje o njoj dala i prošlogodišnja srpska predstavnica na Eurosongu Konstrakta.

“Mislim da je korisno da se malo uzdignemo, a ne da tumačimo iz svojih lokalnih pozicija. Oni su sami rekli da je ovo antiratna pjesma i toga se treba držati”, rekla je pjevačica za B92, prenosi Index.

Zbog antiratne poruke pjesme u kojoj su neki prepoznali i lik Vladimira Putina u stihovima “mali podli psihopat”, pojavile su se sugestije na društvenim mrežama kako bi pjesmu trebalo diskvalificirati jer prema pravilima ESC-a i EBU-a glazbenici na Euroviziji ne smiju dijeliti nikakva otvorena politička ili druga mišljenja koja su u suprotnosti s ESC-ovim vrijednostima. No Konstrakta smatra kako Eurosong nije nimalo apolitičan.

“Što se tiče politike na Eurosongu, uvijek je bilo toga. Ali ne treba nikako zaboraviti da je u pitanju zabava. Eurosong spada u domenu zabave, koja je, doduše, progutala mnoge segmente naših života, te je danas svašta zabava”, dodala je Konstrakta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...