I uz besplatno odlagalište otpada u Barotulu, pojedinci i dalje zagađuju svoj otok

Općina Pašman u suradnji s JKU Otok Pašman je prije dvije godine u Barotulu, na parceli površine 600 m2, pustila u rad odlagalište otpada Zeleni otok gdje svi mještani općine mogu potpuno besplatno zbrinjavati svoj otpad. Unatoč tome i dalje smo svjedoci prizorima divljih deponija na našem otoku, donosi portal Otok Pašman.

Ravnatelj JKU-a Dinko Malnar apelira na mještane općine da pomognu pri rješavanju ovog problema tako da svoj otpad zbrinjavaju na to predodređena mjesta ili ako imaju informacije o pojedincima koji u prirodi nekontrolirano bacaju svoj otpad da to jave odgovornima.

– Koliko god se mi trudili ne možemo sami i trebamo zajedno reagirati i djelovati. Stoga ovim putem apeliram da ukoliko raspolažete bilo kakvim informacijama o ovakvim pojedincima, slobodno se javite u ured JKU Otok Pašman na tel. 023 260 199 ili na email [email protected], a sve s ciljem podizanja kvalitete života na našem otoku, kaže ravnatelj Malnar.

Osim usluga Zelenog otoka gdje mještani općine mogu predati madrace, komode, namještaj, stolarije te gdje se skuplja i reciklabilni otpad kao što su staklo, papir, plastika, metal te električni i elektronički otpad (EE otpad), svaki mještanin ima pravo na besplatno zbrinjavanje glomaznog otpada jednom godišnje na poziv od strane Čistoće Zadar d.o.o.

Podsjećamo da je Zeleni otok otvoren tokom cijele godine ponedjeljkom, srijedom i petkom od 11:00 do 15:00 sati. Odlagalište radi i svake prve subote u mjesecu od 11:00 do 15:00 sati (od 2. listopada do 31. svibnja) dok će u sezoni (od 1. lipnja do 1. listopada) biti otvoreno od 16:00 do 20:00 sati. Trenutno zbog čišćenja i uređenja odlagalište u Barotulu je zatvoreno, ali kako saznajemo, s radom se ponovo kreće polovicom ovog mjeseca. Ravnatelj JKU-a Malnar poručuje da ako netko ima potrebe za odlaganjen krupnog otpada do ponovnog otvaranja odlagališta u Barotulu, može iskoristiti svoje pravo na besplatno zbrinjavanje od strane Čistoće Zadar.

Za kraj poruka ravnatelja svim mještanima općine: Ljepše je gledati zelenu prirodu i more nego smeće!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...