Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola Zadar Škola ambasador Europskog parlamenta

Kao Škola ambasador Europskog parlamenta Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola Zadar dobila je pozivnicu za sudjelovanje na seminaru za ambasadore seniore u Kući Europe. Seminar je održan 03. i 04. veljače ove godine u Zagrebu. Među mnogobrojnim sudionicima iz cijele Hrvatske te gostima iz inozemstva ovu je školu predstavljala ambasadorica senior EPAS-a, nastavnica Marija Baričević Ninčević.

– Budući da je seminar zamišljen kao radni sastanak program je bio sadržajan i zanimljiv. Seminar je otvoren panelom na kojem su gosti bili naša zastupnica u EU parlamentu Sunčana Glavak te zastupnik u Hrvatskom Saboru Domagoj Hajduković. Poslušali smo motivacijska predavanja psihologa Borisa Jokića na temu mladih i mentalnog zdravlja te Ivana Blaževića iz zaklade za ljudska prava i solidarnost Solidarna koji je govorio o solidarnosti. Interesantno predavanje održala je i veleposlanica Švedske Helen Madunic.

Budući da Švedska trenutno predsjedava EU govorila je o svim izazovima s kojima se susreću kao i novim otkrićima bitnim za budućnost cijele Europe. Tijekom posjeta bili smo gosti u Hrvatskoj narodnoj banci te saznali nešto više o financijskoj pismenosti i izazovima novog doba. U svijetlu jačanja europske dimenzije odgoja i obrazovanja veselimo se nekom novom susretu i novim projektima!, objavili su iz Škole.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...