Zdravko Pevec: “Vraćam se u stari prostor u Zadru. Dio ću rentati, a ostalo iskoristiti za biznis”

Još do prije petnaestak godina bili su među 20 najbogatijih ljudi u zemlji, danas praktički kreću iz početka.

Imate bombastične vijesti, kaže nam kroz razgovor Zdravko Pevec, poduzetnik čija je firma nekoć bila među pet vodećih u državi.

Nakon 13 godina, bračni par Pevec, Višnja i Zdravko, ponovno žele otvoriti svoja vrata Zadranima.

Mi smo Zadrani, to je naš drugi dom. Sjedište moje firme je ovdje i nisam odustao od poslovanja u Zadru. Ja kad bih i odustao, moja crna Višnja koja je na Ploči i u Arbanasima domaća, ne bi to dozvolila. Nema šanse da ja odustanem, kaže nam kroz smijeh Zdravko.

Pun elana, kao da nije prošao agoniju sa sudovima, stečajem, borbom za imovinu, zatvorom… Ako se išta Višnji i Zdravku Pevecu mora priznati, onda je to da su vješti trgovci.

Najavljuje povratak u Zadranima dobro poznati prostor kod “dvije pumpe”.

Trinaest godina nismo ušli u prostor, jer nam stečajni nije dao ključ. A zašto? Zato što je naš dragi voditelj, direktor Denis Predovan iz Zadra koji mi je bio desna ruka, rekao “ako Zdravo Pevec otvori dućan, nećemo moći raditi”. Stečajni  je imao takve moći i ovlasti i jednostavno je odlučio ne dati nam ključ. Radili su unutra dvije godine, zadržali prostor još godinu dana, a mi smo pokrenuli tužbu. Tek nakon pet, šest, sedam godina preko suda smo uspjeli, naravno uz pomoć policije i bravara, ući u prostor da bi napravili pregled. Devastirali su ga, počupali sve instalacije, video nadzore, elektro motore s vrata, katastrofa! Riječ je o moćnim ljudima, vrbovali su građevinskog procjenitelja i donesena je sve samo ne normalna procjena. A sud vam procjenjuje kako stručnjaci odrede. Spor sam izgubio, nisam dobio niti kune za odštetu prostora i sada je predmet na Vhovnom sudu. Prostor je naš, jedini vlasnici su obitelj Pevec, Višnja, naši sinovi i ja, i sada pokrećemo u biznis u Zadru. Imamo 1700 kvadrata, nešto ćemo rentati, u dijelu ćemo sami raditi. To je, vjerujem, radosna vijest za Zadrane, kaže Pevec koji ne želi otkriti detalje poslovanja, ali upućuje sve zainteresirane na stranicu Pevec.eu.

Kako danas izgleda prostor u kojem je nekada poslovao Pevec, pogledajte u mini galeriji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...