U Polači netko objesio psa, policija napravila očevid, ali leš nesretne životinje i dalje nije uklonjen: “Samo su ga bacili na pod.”

U Polači kod plinovoda, netko je objesio psa. Leš životinje pronašao je šetač koji je sa svojim psom prolazio onuda. Prijavio je gnjusan zločin policija koja je napravila zapisnik rekavši kako će slučaj preuzeti kolege iz krim policije. Razgovarali smo s potresenim mladićem (njegovi podatci poznati redakciji) koji je rekao kako je njegov pas nanjušio leš i doveo ga do njega. Također mladić nam je poslao uznemirujuće fotografije koje možete pronaći na kraju ovog teksta.

– Ja sam puštao svog psa, on ga je nanjušio u grmlju. Išao sam po svog psa pa usput vidio i ovog jadnog psa. Zvao sam policiju, došli su napraviti uviđaj te mi rekli da se ne zadržavam tamo i da će doći krim policija. Ne znam jesu li bili, ali navodno su zvali komunalnog redara koji je trebao maknuti leš, no sada sam prolazio tamo i leš još nije uklonjen. Samo su ga bacili na pod, govori.

Naglašava kako to nije prvi put da se takvo što dogodilo. Rekao je kako je znao nalaziti ubijene pse na tom istom mjestu, a prošle godine je čak našao i lisicu vezanu žicom. – Žalosno je da se tako odnosi prema životinjama, zaključuje.

Iz Udruge za zaštitu životinja naglašavaju kako nažalost nije ni najgora stvar koju su dosad vidjeli.

– Mi ne znamo više što da radimo, ovo je stvarno previše. Bitno je da se ovakve stvari vide, da se zna da se događaju i da ti monstrumi znaju da postoje ljudi koji to vide pa da strepe barem od suda i zakona, naglašavaju.

Uskoro bi trebali biti objavljeni rezultati policijskog očevida, nadamo se da će se počinitelj naći, ili da će barem leš nesretne životinje biti uklonjen.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...