Novogradnja u Zadru se rasproda i prije nego što bude dovršena

Panorama Zadra premrežena je dizalicama i građevinskim skelama. Novogradnja se rasproda i prije nego što bude dovršena.

– Zaista je potražnja mnogo veća nego ponuda. Za sada je trend dobar. Hoće li ostati takav, teško je prognozirati, rekao je za Regionalni dnevnik HTV-a Nikica Begonja, predsjednik strukovnog udruženja agencija za promet nekretnina za Zadarsku županiju.

Svima koji prodaju ili kupuju nekretnine, uvođenje eura olakšat će posao.

– Velika će razlika biti, do sada su kupci nekretnina iz Europske unije, kada bi plaćali iz EU-a na račun prodavatelja, prema zakonu morali plaćati u kunama. Bila je potrebna konverzija pa se to moralo dogovarati, kaže Zoran Marasović, agent za nekretnine.

– Ne samo uvođenje eura nego i ulazak u šengensku zonu pridonijet će našem poslovanju. Ljudi će dobiti psihološku sigurnost. Pogotovo investitori iz inozemstva, i za ulaganje, i za kupnju nekretnina, smatra Nikica Begonja.

Stambeni četvorni metar posljednjih godinu dana znatno je poskupio, od 10 do 15 posto, ovisno o lokaciji.

– Ekonomski stručnjaci predviđaju da cijene u našoj regiji neće ići gore i da nas ponovno čeka određena kriza, banke su počele opet lagano dizati kamate, ističe Zoran Marasović.

U posljednjem prošlogodišnjem kvartalu mnogo više nekretnina kupovalo se gotovinom, a po broju ostvarenih kupoprodajnih transakcija Zadar obara rekorde.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...