Mladen Grdović progovorio o odnosu s legendarnim Tomislavom Ivčićem: “Preko Novkovića me nagovorio da odselim u Zagreb”

Prošlog tjedna prisjetili smo se legendarnog zadarskog glazbenika Tomislava Ivčića koji bi 6. siječnja, da je živ, proslavio svoj 70. rođendan.

Njegov prijatelj i kolega, Mladen Grdović razgovarao je s Dnevnim.hr i otvorio dušu.

Često je govorio da je upravo Ivčić puno pridonio njegovoj karijeri. Pobliže je opisao njihov odnos.

– Tomislav je već studirao u Zagrebu, imao je ispred mene dvije ploče. Stalno je govorio moraš doći u Zagreb, a meni se nije dalo odmah i na kraju sam se zaljubio u taj naš glavni grad. Uvijek smo radili s klavirom, a moja najveća uspješnica s njime je Duo Pegla. Mene smo držali u tajnosti. Blizu 500 tisuća u ono vrijeme smo prodali. Kod njega sam spavao četiri godine, ali sam uvijek nekako patio za Dalmacijom. Onda sam odlučio – kada dođe peti mjesec, selim se u Dalmaciju, kad završi ljeto, tamo negdje 1. l0., krećem za Zagreb. Jer se radilo, uhvatio je rat, radili smo bezbroj koncerata. Mi bismo se sami strpali u kombi, ja, Tereza, Maja Blagdan… i išli raditi, kazuje Grdović.

Upravo je Ivčić bio “krivac” što je Mladen neko vrijeme zadarsku adresu zamijenio onom zagrebačkom.

– Tomislav je bio stariji od mene sedam godina, a kad si mlad, puno ti znači da je netko stariji sedam godina. Ja sam bio izdao dva albuma, “Bacit ću mandolinu”, bila je zlatna ploča, i “Odlazim”, a Tomislav je odmah rekao Đorđu Novkoviću: “Moraš ga nagovoriti da dođe u Zagreb”. Te četiri godine kod njega bile su moj pokretač, iako sam pjevao odmalena. On mi je bio oslonac u Zagrebu. Ja u Zagrebu nisam imao nikoga. Što se dogodi na kraju? Samo stvaranje. On je na nesreću svih poginuo. Imali smo velike planove, a što je on sve planirao – to ne znam. Samo znam da sam gledao šest mjeseci u plafon i ostao u Zagrebu i radio svoje pjesme. To je bio moj uspon, znao sam da moram napraviti još jače pjesme, ispričao je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...