ĐIR PO GRADU Blagdani još traju, a svoj dom osvježite cvijećem! Ako ste ostali dužni nekome poklon, imamo odličnu ideju za vas

Blagdanske trpeze, vjerujemo, bile su prigodno ukrašene tijekom Božića, novogodišnje noći kao i novogodišnjeg ručka. No najljepše doba u godini još traje i pred nama su Tri kralja kao i blagdan sv. Stošije koji jednako tako zahtijevaju da vaš dom, a posebice stol, budu adekvatno uređeni.

Kako bismo vam pomogli u tome, kroz Đir po gradu donosimo vam neke prijedloge zadarskih cvjećarni.

Tako vam iz cvjećarne „Fiorentino“ u Varoši predlažu da za ukrašavanje koristite srebrnu jelu, grane ilexa s bobicama, zaleđene bijele ili crvene grane, kao i lampice.

U ovo blagdansko vrijeme za dekoracije stola koriste se crvene ruže i bijeli lizijantusi. Primjerice, dobra su kombinacija eukaliptus, ilex i mašna od pliša s pamukom.

– I dalje kod nas možete kupiti slike akademskih slikara s certifikatima, imamo najbolji izbor. – poručuju iz ove zadarske cvjećarne.

U cvjećarni „Mirta“ zadarskih Nasada vrlo su atraktivne bile, dakako, božićne zvijezde.

– Od zimskog cvijeća amarilis i eukaliptus dosta idu, kao i ilex i grane ukrašene snijegom. U siječnju dolaze na red tulipani. – rekle su nam ljubazne cvjećarke u „Mirti“.

Što se, pak, tiče blagdanskih dekoracija, potražnja je ponajviše bila za adventskim vijencima, što za stolove, što za vrata, a hit su male božićne jelke.

Još stignete prošetati do „Mirte“ i naručiti posebne aranžmane za obiteljska druženja, a preporuka je da uvijek u njima bude nešto crveno jer je ta boja vrlo „in“ ovih dana.

No, osim dekoracije, moguće da ste još uvijek ostali dužni i neke poklone. Nije kasno tu grešku ispraviti niti sad, a mi vam predlažemo da u tom slučaju odaberete nešto iz trgovine „Uje“ na Narodnom trgu.

Ova je trgovina karakteristična po svojoj specifičnoj ponudi. Naime, 80 posto njihove ponude je hrvatskog podrijetla.

– Ulje nam je s otoka Brača, imamo razne proizvode od maslina, paste od maslina, dio je s istarskim tartufima, marmelade, med, likeri od Aure, soli, začina, vina, čokolade. – navode nam u ovoj trgovini.

U ovoj je trgovini aktualno i sniženje od 30 posto na određeni asortiman.

– Imamo gotovih poklon paketa, a može se i po želji napraviti kombinacija jer netko možda želi nešto slano, netko slatko, pa neki miks. – napomenuli su nam.

Tu je i ponuda prekrasnih stolnjaka, nadstolnjaka i pregača. Što se tiče proizvoda od maslinovog drveta, ova trgovina nudi posude, ribeže, žličice za med, žlice za salatu, daske za rezanje, držače za boce.

Kako će se u sklopu manifestacije Đir po gradu birati i najljepše uređen izlog, iz Udruženja obrtnika Zadar pozivaju sve obrtnike, ugostitelje i sve vlasnike poslovnih prostora na Poluotoku da i dalje ostave svoje izloge u blagdanskom duhu jer nikad se ne zna, možda vaš izlog bude najljepši!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...