Održan prvi regionalni supertalent šou za učenike i studente njemačkog jezika

U srijedu, 14. prosinca  2022. u 17.00 sati u Providurovoj palači u predblagdanskom ozračju  i raspoloženju održan je prvi regionalni supertalent šou za učenike i studente njemačkog jezika kojeg je organizirao KDV-Društvo učitelja i profesora njemačkog jezika Ogranak Zadar uz angažman prof. Nade Nekić, voditeljice Ogranka Zadar.

Natjecanje je organizirano povodom 30. obljetnice postojanja KDV-a, a održalo se u polivalentnoj dvorani prekrasne Providurove palače u kojoj se tom prigodom tražilo mjesto više.  Sudjelovali su učenici OŠ Petra Preradovića, OŠ Šime Budinića, OŠ Šimuna Kožičića Benje, OŠ Starigrad, OŠ Krune Krstića, Jezične gimnazije Vladimir Nazor, te studenti Odjela za germanistiku Sveučilišta u Zadru.

Nastupe učenika i studenata mentorirale su: Nediljka Nekić, prof., Nada Nekić, prof., Ivka Šarlija, prof., Luca Knežević, prof., Marina Bais, prof., Suzana Matković, prof., Ana Bjeliš, prof., Anita Pavić Pintarić, dr.sc. i Helga Begonja, dr.sc.

Osim natjecatelja tu su bili roditelji, prijatelji, učitelji, profesori i ljubitelji njemačkog jezika, te stručni žiri od četiri člana koji je između 17 izvrsnih izvedbi odabrao najbolje prema kriterijima: jezični i vokalni izričaj, scenski nastup, umjetnički dojam i kreativnost, te na kraju proglasio i pobjednike u dvije kategorije:

I KATEGORIJA:  OŠ

1. „In der Weihnachtsbäckerei“, učenici 4. razreda  OŠ STARIGRAD, Starigrad

Mentorica: Luca Knežević, prof.

2. „Lichterkinder“, učenici 5. razreda OŠ ŠIME BUDINIĆA, Zadar

Mentorica: Nada Nekić, prof.

3. „Ein bisschen Frieden“, Eva Faričić, učenica OŠ ŠIMUNA KOŽIČIĆA BENJE, Zadar

Mentorica: Ivka Šarlija, prof.

II KATEGORIJA: SŠ i Sveučilište

1. „Lieblingsmensch“, Anamarija Moro, studentica Odjela za germanistiku Sveučilišta

u Zadru; Mentorica: Anita Pavić Pintarić, dr. sc.

2. „Bitte, hör nicht auf zu träumen“, Valentina Gudelj, studentica Odjela za  germanistiku Sveučilišta u Zadru; Mentorica: Helga Begonja, dr. sc.

3. „Die Leiden des jungen Werther“, Tonka Klarin i Petar Đoković, učenici Jezične gimnazije Vladimir Nazor Zadar; Mentorice: Suzana Matković, prof. i Ana Bjeliš, prof.

U priredbi je kroz pojedinačne i grupne izvedbe sudjelovalo gotovo stotinu učenika i studenata i svi su htjeli biti supertalent ovog natjecanja važnog za sve koji uče i vole njemački jezik. A odlične izvedbe učenika i studenata rezultat su njihovog vrijednog i ustrajnog rada, te nastojanja njihovih mentora.

Za vrijeme zbrajanja glasova žirija posjetio nas je i Djed Božićnjak i iznenadio slatkim poklonima koje je uručio svim natjecateljima. Podršku, promotivne materijale, nagrade i priznanja za ovo događanje osigurali su KDV-Društvo učitelja i profesora njemačkog jezika, Njemačko Veleposlanstvo Zagreb, Školska knjiga Zagreb, te Goethe Institut Kroatien. Cilj aktivnosti bio je potaknuti i motivirati na učenje njemačkog jezika, te istaknuti njegovu važnost i prednosti učenja, kao i pokazati svima kako razgovarati, recitirati, pjevati i glumiti na njemačkom jeziku može biti jednostavno, lijepo i zabavno! –  Bila je to prava proslava njemačkog jezika, a moto priredbe bio je Deutsch lernen macht Spaß!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...