NASMIJEŠENO SUNCE 25-godišnji Klaudio Mrkić najbolji je kuhar: Tek mi je 25 godina, ima tu još dosta rada i truda, sigurno neću stati na ovome

Tek mu je 25 godina, a već je postigao zapažene rezultate kao kuhar pa je i nagrađen nagradom “Nasmiješeno sunce” i to upravo kao – najbolji kuhar!
Riječ je o Klaudiju Mrkiću iz Sikova, mladom kuharu zaposlenom u Turisthotelu.
Kako nam je rekao, jako voli svoj posao, a odabrao ga je još davno pa je stoga i završio Hotelijersko-turističku i ugostiteljsku školu.
U Turisthotelu radi gotovo pet godina, a ovog je skromnog mladića vijest o nagradi ugodno iznenadila:
– Iskreno, iznenadio sam se, nisam ovo očekivao. Stvarno mi je jako drago što su vidjeli moj trud i rad. Tek mi je 25 godina, ima tu još dosta rada i truda, sigurno neću stati na ovome.
Klaudio je već bio i sudionik raznih kulinarskih natjecanja i to na državnoj, europskoj i svjetskoj razini. Ove je godine, podsjetimo, s Hrvatskom kulinarskom reprezentacijom sudjelovao na Svjetskom kulinarskom kupu, održanom od 25. studenog od 1. prosinca u Luksemburgu.
Teško mu je, zapravo, izdvojiti neko jelo kojeg najviše voli pripremati, jer, kaže, to je teško pitanje za svakog kuhara. No od namirnica najviše voli raditi s ribom.
– Sve volim i sve mi je interesantno, ali riba mi je draža. – kaže.
Također, nije poklonik inozemnih kuhinja.
– Naša tradicionalna je najbolja, samo malo bolje i ljepše prezentirati i to je to. – otkrio nam je ovaj mladi kuhar za kojeg ćemo još sigurno čuti i koji uspješno nastavlja tradiciju ponajboljih zadarskih kuhara.