Veronika Šokota napustila AŠK Zadar! Trener Saratlija: “Nastavlja školovanje, Kvarner Rijeka ima i bolje uvjete!”

18- godišnja bacačica koplja Veronika Šokota napustila je AŠK Zadar i preselila u redove riječkog Kvarnera! Dugo se spominjalo kako višestruko nagrađivana Veronika nije imala adekvatne uvjete treniranja u Zadru, odlučila je promijeniti sredinu, jedan od razloga je i nastavak školovanja.

Njen trener profesor Predrag Saratlija (65), istaknuo je kako mu je žao što je Veronika napustila AŠK Zadar, ali i da će u novom klubu imati i puno bolje uvjete treniranja.

Kako komentirate Veronikin odlazak iz AŠK Zadra?

– Veronika je otišla u Rijeku, i to je neminovno, upisala je fakultet menadžmenta i potražit će svoj sportski napredak u riječkom Kvarneru. Vodeći ljudi Grada Zadra su htjeli pomoći Veroniki u poboljšanju uvjeta rada, nešto se i napravilo, ali to rješenje je ipak bilo klimavo i nekvalitetno, svi to dobro znamo! Šokota se polako probija u sam vrh europskih i svjetskih bacačica koplja, međutim, uvjeti koje je imala u Zadru nisu odgovarajući za međunarodni atletski nivo! Svakako mi je žao što je napustila AŠK Zadar, jer zajedno smo radili i ostvarili uspjehe. Istaknut ću, kako nogomet na vanjskom terenu ŠC Višnjik ima prednost u odnosu na atletiku, i to je stara priča, jednostavno nemam volje više o tome pričati, u igri su i neki lobiji oko svega toga! Usuđujem se reći kako je Veronika Šokota na razini svih ostalih sportaša u našem gradu, ali možemo govoriti i o društvenom problemu, zbog načina kako se ulažu sredstva. Nisam kompetentan da bi odlučivao, ali osjećam to!

Veronika će sasvim sigurno i u novom klubu napraviti vrhunske rezultate?

– Sjetimo se samo Stipe Žunića, i zapitajmo se zbog čega je napustio Zadar i otišao u Split?! Zbog boljih uvjeta, eto zašto! Pitam vas, zašto mu Grad Zadar nije ponudio bolje uvjete, pa zato što nije bilo sluha. Dalje, zašto je Stipe osvojio medalju za splitski ASK, a ne za svoj grad, opet zbog boljih uvjeta. Kazat ću da je raspodjela sredstava trebala drugačije izgledati.

Kvarner Rijeka, jeli ima bolje uvjete od AŠK Zadar, za Veronikin napredak?

– Svakako, oni su daleko iznad AŠK Zadra, imaju puno bolje uvjete! Rijeka je i veći grad, uostalom, Veronika je i vezana za Rijeku, rođena je tamo, a preselila se u Zadar s osam godina. Uvjeren sam da će i dalje napredovati, jer ima ogroman potencijal, pred Veronikom je ogromna mogućnost napretka! Činjenica je kako za rezultate u vrhunskoj atletici, ponavljam u vrhunskoj, u Zadru nema adekvatnih uvjeta!

Znači uvjeti za vrhunsku atletiku u Zadru su baš neadekvatni?

– Evo, napamet govorim, na primjer Sandra Perković izrazi želju živjeti u Zadru, recite mi gdje bi trenirala?!

Veroniki želimo puno sportskog uspjeha u novom klubu, iako da je bilo imalo volje, kvalitetne uvjete treniranja kako bi nastavila nizati odlične rezultate u vrhunskoj atletici, trebala je imati i u Zadru!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...