Na autocestama A1 i A3 šetaju pas i labud, vozi se uz ograničenje brzine

Uočen je pas na A1 između odmorišta Draganić i čvora Jastrebarsko, kod odmorišta Draganić, a labud na A3 Bregana-Lipovac između čvora Slavonski Brod istok i čvora Srednjaci pa se vozi uz ograničenje brzine.

Iz Hrvatskog auto-kluba korisnike mole za dodatan oprez.

Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I.skupina vozila). U pomorskom prometu nema poteškoća.

Zbog radova na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče do 8 sati zatvorena je dionica između čvorova Ogulin i Brinje u oba smjera. Obilazak je državnim cestama preko Oštarija i Josipdola.

Dionica od čvora Ogulin do čvora Brinje zbog sigurnosti vođenja prometa trenutno je zatvorena. Radovi završnog testiranja novog sustava daljinskog vođenja prometa započeli su sinoć u 22:00 sata, a planirano vrijeme radova bilo je do 5:00 sati ujutro kada je i promet trebao biti pušten. Nakon provedenog testiranja u fazi povratka na stari sustav došlo je do tehničkog problema kojeg izvođač radova otklanja.

Upravo iz ovog razloga promet nije moguće trenutno pustiti spomenutom dionicom dok se ne steknu svi sigurnosti aspekti i dok sustav ne bude u potpunosti funkcionalan, a sve u cilju osiguranja sigurnost i nesmetanog prometovanje vozila.

Promet će se do otklanjana pogreške voditi obilaznim pravcima:
–  smjer Zagreb – Dubrovnik: – čvor Ogulin (A1) – D42 – D23 – čvor Brinje (A1);
–  smjer Dubrovnik – Zagreb: – čvor Brinje (A1) – D23 – D42 – čvor Ogulin (A1).

Podsjećamo da su Hrvatske autoceste d.o.o. u proteklom razdoblju u više navrata obavještavale javnost o uvođenju novog sustava za nadzor i upravljanje prometom duž cijele mreže autocesta pod našim upravljanjem te se u tu svrhu vrše u zatvaranja pojedinih dionica za sav promet, a sve kako bi se testiranje novog sustava vršilo bez ugrožavanja sigurnosti prometa.
Promet će se do otklanjana pogreške voditi obilaznim pravcima o čemu će korisnici biti obaviješteni putem prometnog servisa HAK-a i radio postaja, stoga je važno uključiti radioprijamnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS). Korisnicima je za sve dodatne informacije na raspolaganju i besplatni info telefon 0800 0422. Zahvaljujemo korisnicima na razumijevanju, poručuju iz HAC-a.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...