31. je obljetnica stradanja Škabrnje u Domovinskom ratu; Danas kolona sjećanja “Poginuli u mislima i srcima”, komemorativni program započinje u 9:45

Obilježavanje 31. obljetnice stradanja Škabrnje u Domovinskom ratu započelo je s obilježavanjem još jučer, u četvrtak 17. studenoga u 18 sati, paljenjem svijeća u Ulici 18. studenoga 1991., od predjela Ambar, na ulazu u ovo ravnokotarsko mjesto, do središta Škabrnje.

U petak, 18. studenoga, na dan kad se 1991. dogodio pokolj nad 44 civila starije životne dobi u Škabrnji, u srbijanskoj agresiji na Hrvatsku, u predjelu Ambar u Škabrnji u Ulici 18. studenog 1991. godine, od 9,45 do 10,15 sati održava se komemorativni program u spomen na žrtve pokolja u Škabrnji kao i na sve stradale hrvatske branitelje i civilne žrtve u Domovinskom ratu. Sveukupno je iz Škabrnje ubijeno 98 branitelja i civila u Domovinskom ratu.

U 10,15 sati započinje Kolona sjećanja “Poginuli u mislima i srcima” – Hodnja do spomen-obilježja masovne grobnice u središtu Škabrnje.

U 10,40 sati na spomen-obilježju masovne grobnice zajednički vijenac u ime svih izaslanstava će položiti izaslanstvo Zajednice udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata.

U 11 sati misno slavlje za domovinu, za žrtve Škabrnje i za sve stradale u Domovinskom ratu, u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Škabrnji predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Nakon mise, od 12 sati je mimohod Korak po korak – hodnja od župne crkve do spomen-obilježja na mjesnom groblju sv. Luke, svih pridošlih u Škabrnju.

Kod središnjeg križa na groblju će biti molitva odrješenja za pokojne, a od 12,30 sati polaganje vijenaca i svijeća državnih i izaslanstava udruga kod središnjeg križa na groblju sv. Luke u Škabrnji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...