Večeras se u kinu Sv. Filip i Jakov vratite u desetljeće 50-ih uz nastup benda Greasy Flat 4, Jamesa Deana i tematski tulum

Kroz filmsko-glazbenu manifestaciju Boomer Cinemania koja je počela jučer u kinu u Sv. Filip i Jakovu s filmovima Edward Scissorhands i Last Picture Show te izložbom fotografija Filipjakov u pedesetima, večeras će se nakon projekcije filma Buntovnik bez razloga nastupom benda Greasy Flat 4 osjetiti i glazbeni dašak razdoblja 50-ih, jednog od najzanimljivijih desetljeća u dvadesetom stoljeću.

Desetljeće 50-ih također je otvorilo doba rock and rolla i novo mlađe tržište tinejdžera. Chuck Berry, s Johnny B. Goode (1958), pročistio je i razvio glavne elemente koji su rock i roll učinili karakterističnim, fokusirajući se na život tinejdžera i showmanship koji će imati veliki utjecaj na kasniju glazbu. U to će nas upravo pokušati uvjeriti vinkovački rockabilly bend Greasy Flat 4, bend
koji njeguje autentični zvuk pedesetih godina 20. stoljeća, no ponekad ih energija ponese i prema psychobilly svijetu. Uzore pronalaze u više ili manje poznatim autorima toga vremena – Charlie Feathersu, Johnny Powersu, Warren Smithu i Buddy Hollyu.

Osim benda, čiji se nastup očekuje u 21:00 h, večeras nas očekuje i rockabilly slušaona te originalna pića s tuluma iz pedesetih. Također, sve posjetioce koji na sebe nabace tematski odjeću iz pedesetih očekuje besplatno piće i nagradni listić za tombolu na kojoj će se dijeliti gramofonska ploča i biografija bubnjara kultne grupe Stray Cats. U slučaju kiše nema odgode te će se svirka održati unutar prostorija kina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...