U srijedu na Staroj pijaci; S pečenim odojkom i veganskim zeljem na dalmatinski počinje Meat Me 3.0
U srijedu na Staroj pijaci: sa pečenim odojkom i veganskim zeljem na dalmatinski počinje Meat Me 3.0
Pečeni odojak s kiselim zeljem i sekeli gulaš za ljubitelje bogatih jesenskih mesnih obroka te zelje na dalmatinski i puhana puretina za vegane – to će biti glavni dio ponude prvog dana Meat Me 3.0 Festivala mesa koji počinje u srijedu, točno u 10 sati na Staroj pijaci u sklopu tržnice na Poluotoku, a traje do subote, 15. listopada.
I ove godine organizator Festivala mesa Meat Me je Turistička zajednica grada Zadra s partnerima, čiji će kuhari pripremati jela na mesne teme koje će se izmjenjivati svakodnevno, te specijalizirani veganski restoran The Botanist koji će pripremati jela za vegane s namirnicama koje zamjenjuju pravo meso. Koji to sastojci vjerno imitiraju meso Duje Stanišić, jedan od vlasnika The Botanista, i sam vegan, drži tajnom pa pravim gurmanima još više potpiruje maštu.
Kao i prijašnjih godina u program Meat Me festivala bit će uključeni i profesori i učenici Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole Zadar. Svaki će dan u programu sudjelovati po jedan gost-kuhar koji će govoriti o pjedinim mesnim temama i jelima, a prvog dana Festivala bit će to poznati zadarski chef Josip Vrsaljko.
Svakodnevno će na Festivalu sa svojim vinima biti nazočni vinari zadarskog kraja, a za druga pića, sokove i koktele, pobrinut će se Maraska u svom kutku.
Program će u četiri festivalska jutra početi u 10 sati, a završiti u 14 sati. U srijedu i četvrtak Meat Me 3.0 imat će samo jutarnja izdanja, a u petak i subotu i večernja i to od 18 do 24 sata. Treba znati da će posjetitelje će u petak, 14.listopada, zabavljati popularna i u Zadru omiljena zagrebačka grupa Pips, Chips and Videoclips, a u subotu, 15. listopada, zadnjeg dana Meat me 3.0 riječki elektro rock duo The Siids.
I prava mesna i veganska jela prodavat će se po gotovo simboličnim cijenama od 35 kn, a dio zarade namijenjen je u humanitarne svrhe.
Meat me 3.0 je organiziran s jednim glavnim ciljem: da u posezonskom razdoblju, u vrijeme dok je Zadar mnogim turistima atraktivan zbog svog jesenskog šarma, prezentira tradicionalna mesna dalmatinskih jela i vina, te dio bogate gastronomske baštine svoga kraja.
Potporu zadarskom Festivalu mesa i ove su godine dali Grad Zadar, Turistička zajednica Zadarske županije i Hrvatska turistička zajednica te, naravno, Tržnica Zadar.