Burak Baykan (Doğus grupa): “U Zadru gradimo prve brendirane stanove u Hrvatskoj”

Lider je razgovarao s predstavnikom prvog turskog investitora u Hrvatskoj, Burakom Baykanom, regionalnim direktorom Doğus grupe koja je već 12 godina prisutna u hrvatskom turizmu. Sagradila je do sada lanac marina i hotele, međutim te je projekte u međuvremenu prodala, a trenutno razvija najzahtjevniji i najvrjedniji projekt, rekonstrukciju hotela Maraska u Zadru.

Hotel će raditi pod brendom Hyatt te je prvi objekt pod tim luksuznim brendom u Hrvatskoj. Baykan od samih početaka vodi projekte Doğus grupe u Hrvatskoj, vrlo je dobro upoznao lokalno tržište, bio je predsjednik Tursko-hrvatskog poslovnog vijeća i dugogodišnji je član upravljačkog tima Udruge stranih ulagača u Hrvatskoj. Baykan je zapravo je najveća poslovna spona između te dvije zemlje i u ekskluzivnom razgovoru za Lider je objasnio kakve prilike Turci traže u Hrvatskoj i na kakve buduće projekte cilja Doğus grupa.

“Maraska je trenutno jedini, ali i najveći Doğusov projekt u Hrvatskoj, koji ne podrazumijeva samo hotelsku djelatnost već i razvoj nekretnina, ali brendiranih, dakle ne radi se o klasičnom nekretninskom biznisu. Hotel Maraska će biti vrhunski hotel sa rezidencijskim kompleksom, a ukupna vrijednost investicije iznosit će oko 120 milijuna eura, s time da se na hotelski dio odnosi oko 50 milijuna”, kazuje.

Na pitanje postoji li već neki interes za kupnju luksuznih stanova i s kojih tržišta, odgovara:

“Da, postoji, Zadar se u nekretninskom biznisu vrlo brzo razvija. Naša lokacija je vrhunska lokacija, a uz to smo stekli dosta pozitivnog publiciteta radi brenda Hyatt, pod kojim ćemo ujedno napraviti i prve brendirane stanove u Hrvatskoj. Jako sam sretan s profilom potencijalnih kupaca, to su ljudi s vrlo visokim primanjima, najčešće iz hrvatske dijaspore te JI Europe, znači Česi, Slovaci, Mađari, Poljaci, Austrijanci, uglavnom stranci. Bogataši koji u Zadar dolaze na mega jahtama također se raspituju o stanovima. Mislim da će ovaj projekt promijeniti profil gostiju u tom dijelu Zadra, što će doprinijeti i kvaliteti života grada”.

Odgovara i na pitanje o koliko se budućih Hyatt stanova radi i u kojoj je fazi realizacija cijelog projekta.

“Sagradit ćemo 200 stambenih jedinica i uskoro ćemo taj rezidencijalni dio projekta predstaviti gradskim vlastima. Hotel je trenutačno u izgradnji”, kaže Burak Baykan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...