Sljedeći vikend turnir u čast barba Tomi Amižiću, Davor Karlović: “Čast nam je što ćemo ugostiti ukrajinsku djecu!”

Nakon tri godine pauze zbog koronavirusa, u organizaciji Stolnoteniskog kluba Donat Zadar, u dvorani Krešimir Ćosić će se sljedeće subote i nedjelje 10. i 11. rujna, održati tradicionalni međunarodni memorijalni turnir “Barba Tomo Amižić”, pod visokim pokroviteljstvom Grada Zadra i ŠC Višnjik. Prvi mečevi počinju u subotu u 9 sati, u nedjelju će natjecanja završiti oko 18 sati.

Ponosan što se turnir u čast barba Tomi Amižiću opet igra, je svakako i trener STK Davor Karlović.

Davore, koliko natjecatelja se očekuje?

Svi znamo što je barba Tomo Amižić učinio za zadarski stolni tenis, ove godine imamo čak 324 prijavljena natjecatelja, najviše do sada! Izuzetna nam je čast što ćemo moći ugostiti djecu iz Ukrajine koji su smješteni u Osijeku. Ta djeca su izbjegla iz područja zahvaćena ratom u njihovoj zemlji. Grad Zadar i STK Donat su se pobrinuli da im ništa ne fali, osigurana im je besplatna kotizacija, hrana i piće. Želimo da se ukrajinska djeca osjećaju ugodno u našem gradu! Koristim prigodu zahvaliti se gradonačelniku Branku Dukiću i ŠC Višnjik na čelu sa direktorom Denisom Karlovićem.

U koliko kategorija će se natjecati stolnotenisači?

Po novom sustavu HSTS najviše se može prijaviti osam kategorija, mi smo se odlučili prijaviti klince i klinceze, najmlađe kadete i kadetkinje, mlađe kadete i kadetkinje, kadete i kadetkinje i juniori i juniorke. Barba Tomo je ipak bio poznat po radu s mlađim uzrastima. Seniori neće nastupiti zbog satnice i zbog velikog broja prijavljenih natjecatelja. Turnir će se igrati na ukupno 12 stolova.

Očekujete li da će u dvoranu Krešimir Ćosić doći svi ljubitelji ping-pong loptice?

Bilo bi nam zadovoljstvo da dođu svi koji vole stolni tenis. Doći će i rekreativci iz naše lige Stolar, koji nam pomažu, jer ipak moramo preseliti 12 stolova iz dvorane Bagat u ŠC Višnjik. Ovo je jedan zahtjevan projekt, ali nadam se da će organizacija turnira proći u najboljem redu. I veliki Zoran Primorac je obećao doći pogledati natjecanja, naravno, ako mu obaveze to budu dozvolile.

Pripreme STK Donat za novu sezonu su krenule?

Već mjesec dana se pripremamo pred početak nove sezone u Superligi PH. 17. rujna u 1. kolu u dvorani Bagat dočekujemo Zagreb 1. Zagrepčani su jaka momčad, nismo niti mi slabi, spremili smo se, iskreno se nadam da će se moji igrači “ušaltati” u onaj ritam iz drugog dijela prošlogodišnje sezone, gdje smo bili praktički nepobjedivi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...