Naučite kako napraviti savršene palačinke koje se nikada ne lijepe niti pucaju

Čine se komplicirane za pripremu dok jednom ne probate i shvatite da se radi o vrlo malo truda za tako dobar rezultat.

Recept za tanke palačinke koje ustvari možete puniti bilo čime, potječe iz Francuske a koristi se kao podloga za brojna slatka ili slana jela.

Najvažnije je za dobar rezultat pravilno izliti smjesu na tavu kako bi se ravnomjerno rasporedila i one ravnomjerno ispekle.

Važno je koristiti i tavu na koju se ne lijepi hrana kako biste ih lako preokrenuli.

Evo kako pripremite ove savršene palačinke od samo 6 sastojaka koje već imate kod kuće, piše Ordinacija.hr.

  • brašno,
  • šećer,
  • sol,
  • mlijeko ,
  • jaja,
  • maslac.

Potreban vam je blender ili mikser, tava za palačinke, špatula za okretanje.

Priprema

Jednom kada imate sve potrebne sastojke i alate spremne, možete krenuti s pripremom palačinki.

Pripremite smjesu:

  • 130 g brašna, 1 žlicu šećera, prstohvat soli, 300 ml mlijeka (više ako je potrebno), 4 jaja, 3 žlice maslaca te miješajte oko 30 sekundi.
  • Stavite u hladnjak na 30 minuta i dobro promiješajte prije nego krenete peći.
  • Stavite na tavu.
  • Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i premažite maslacom.
  • Uzmite šeflju smjese i stavite na tavu te njome vrtite dok se sve nije ravnomjerno rasporedi.
  • Pecite dok ne poprime zlatno smeđu boju i dok se krajevi ne krenu podizati s tave.
  • Sad je vrijeme da ju okrenete i pečete i s druge strane oko 40 sekundi.
  • Sve ponovite dok ne potrošite smjesu.
  • Kada ih ispečete stavite na papir kako bi se upila masnoća i kako bi se malo ohladilo.

Poslužite ih s čime god želite, a možete ih čuvati u hladnjaku 5 dana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...