Naučite kako napraviti savršene palačinke koje se nikada ne lijepe niti pucaju
Čine se komplicirane za pripremu dok jednom ne probate i shvatite da se radi o vrlo malo truda za tako dobar rezultat.
Recept za tanke palačinke koje ustvari možete puniti bilo čime, potječe iz Francuske a koristi se kao podloga za brojna slatka ili slana jela.
Najvažnije je za dobar rezultat pravilno izliti smjesu na tavu kako bi se ravnomjerno rasporedila i one ravnomjerno ispekle.
Važno je koristiti i tavu na koju se ne lijepi hrana kako biste ih lako preokrenuli.
Evo kako pripremite ove savršene palačinke od samo 6 sastojaka koje već imate kod kuće, piše Ordinacija.hr.
- brašno,
- šećer,
- sol,
- mlijeko ,
- jaja,
- maslac.
Potreban vam je blender ili mikser, tava za palačinke, špatula za okretanje.
Priprema
Jednom kada imate sve potrebne sastojke i alate spremne, možete krenuti s pripremom palačinki.
Pripremite smjesu:
- 130 g brašna, 1 žlicu šećera, prstohvat soli, 300 ml mlijeka (više ako je potrebno), 4 jaja, 3 žlice maslaca te miješajte oko 30 sekundi.
- Stavite u hladnjak na 30 minuta i dobro promiješajte prije nego krenete peći.
- Stavite na tavu.
- Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i premažite maslacom.
- Uzmite šeflju smjese i stavite na tavu te njome vrtite dok se sve nije ravnomjerno rasporedi.
- Pecite dok ne poprime zlatno smeđu boju i dok se krajevi ne krenu podizati s tave.
- Sad je vrijeme da ju okrenete i pečete i s druge strane oko 40 sekundi.
- Sve ponovite dok ne potrošite smjesu.
- Kada ih ispečete stavite na papir kako bi se upila masnoća i kako bi se malo ohladilo.
Poslužite ih s čime god želite, a možete ih čuvati u hladnjaku 5 dana.