Nezapamćeno krvoproliće u Crnoj Gori: Napadač ubio najmanje 11 osoba, među njima 4 djece, ranio 6 osoba!

Jedanaest ljudi ubijeno je u petak u Cetinju u Crnoj Gori u tragediji za koju se smatra da je obiteljski sukob, javljaju mediji.

Do sukoba je došlo oko 16 sati, a napadač je ubijen, dodaju crnogorski mediji. Ranjeno je šest osoba, među kojima jedan policajac.

Kako navode mediji, nakon kraće obiteljske svađe muškarac je izvadio pištolj i otvorio vatru, prenosi N1.

Policija je odmah reagirala i pokušala ga savladati, ali on se nije predavao i pucao je na policajce. Kako je potvrđeno iz Uprave policije za crnogorski portal Dan, napadača je ubio sugrađanin kako bi spriječio daljne krvoproliće.

Televizija Vijesti javila je, pozivajući se na izvore iz policije i tužiteljstva, da su četiri osobe prevezene u Klinički centar, te da među poginulima ima i maloljetnih osoba.

Novinarka TV “Vijesti” Svetlana Đokić za N1 je kazala da je u pitanju najveće masovno ubojstvo u novijoj povijesti Crne Gore te je također potvrdila da među žrtvama ima i djece.

Od očevidaca RTCG saznaje da je napadač išao kroz naselje i nasumično pucao na slučajne prolaznike.

POZIVAJUĆI se na izvor blizak tragediji, Telegraf.rs piše da je do obiteljske svađe došlo nakon navodnog kašnjenja u plaćanju stanarine. Obitelj koja je živjela u podstanarstvu kod Vuka Borilovića, muškarca koji je danas ubio barem 10 ljudi, kasnila je, navodno, s plaćanjem stanarine.

Borilović je, tvrdi Telegrafov izvor, vršio pritisak na ženu koja je bila podstanar, a ona se potom požalila mužu koji je bio na putu. Muž je pozvao prijatelja koji je otišao kod Borilovića i tu je počela svađa. Borilović je potom prvo ubio prijatelja obitelji koja je kod njega živjela, a onda i ostale.

Prema zasad nepotvrđenim informacijama, koje također objavljuje Telegraf, Borilović se navodno liječio u psihijatrijskoj ustanovi iz koje je nedavno pušten.

“Vlada Crne Gore će večeras proglasiti trodnevnu žalost povodom velike tragedije koja se danas dogodila u Prijestonici Cetinje”, napisao je na Telegramu premijer Dritan Abazović.

Policija je potvrdila da je među šest ozlijeđenih policajac. Ubijeno je najmanje 11 ljudi, među kojima je i napadač Vuk Borilović (34).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...