Za vrijeme visokih temperatura ne bi trebali piti svoj omiljeni napitak, a evo i zašto je tako
Treba se kloniti zašećerenih pića. Ljetne temperature ovih dana dosežu i do 40 stupnjeva.
Potrebno je zaštititi svoje zdravlje, a veliki dio toga čini i prehrana tijekom toplog razdoblja. Doc. dr. Marizela Šabanović, nutricionistica, za N1 je govorila o tome što trebamo konzumirati tijekom ovog razdoblja, a koju hranu treba izbjegavati, javlja N1.
“Jako je bitno da se dobro hidriratiziramo. U ovom periodu je potrebno je piti dovoljno tekućine, ali ne mislim samo na vodu, jer vrlo često ljudi ne podnose puno vode. Treba paziti da se voda može uzeti i u obliku voća i povrća, koja sporije hidratizira naše tijelo. U ovom periodu nemojte piti puno kave jer je diuretik i sve što pijete izbacit ćete”.
Treba se kloniti alkoholnih i jako zašećerenih pića, jer nam to izaziva još veću žeđ. U svaki obrok treba unijeti dovoljno povrća kao što je salata. Ne treba jesti tzv. “tešku hranu”, prženu, pohanu, s puno masti. Prednost treba dati sirovoj hrani, poručila je doc. dr. Šabanović.