“Psi, pare, pištolji” na Zadarskom kazališnom ljetu, glumi i Ana Gruica Uglešić

U petak, 15. srpnja u Lapidariju Narodnog muzeja Zadar u 21.30 sati pogledajte predstavu GKM Split, “Psi, pare, pištolji” u režiji Ivana Plazibata.

Predstava je nastala spajanjem komičnih jednočinki „Medvjed“ i „Prosidba“ A.P.Čehova. Čehov je pisac suvremenoj publici poznatiji po svojim ozbiljnim dramama, ali ove dvije kratke vodviljske farse ostaju dragocjen poligon za glumačku i redateljsku igru.

Rat spolova postaje, kod Čehova, priča o neuništivosti ljudske gluposti. U splitskom GKM dva komada su dva različita svijeta; imaginarni Istok i imaginarni Zapad; jedan koji se proteže od Klisa do Vladivostoka, a drugi od Dakote do Chihuahuane.

Rat spolova devetnaestog stoljeća tražio je i novu adaptaciju tako da ćete na pozornici vidjeti sve što od Čehova niste očekivali; mesarske pregače i kaubojske čizme, svinjske polovice i striptiz, najgore vjenčanje na kojem ste ikada bili i konačno pse, pare i pištolje.

Igraju Lidija Florijan, Siniša Novković, Donat Zeko, Ana Gruica Uglešić, Bojan Brajčić, Vinko Mihanović.

Ulaznice po cijeni od 70,00 kuna možete kupiti online na sustavu Eventim, na blagajni HNK Zadar od 11 do 13 sati ili 1 sat prije početka predstave na ulazu u Lapidarij Narodnog muzeja Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...