Gradska tvrtka u Ninu će graditi Boutique hotel s 4 zvjezdice; 14 soba visoke kategorije, restoran i ostali sadržaji

Gradska tvrtka Nin turizam d.o.o. zatražila je od Grada Nina ustupanje prava građena stambene zgrade na k.č. 1214 k.o. Nin – Zaton, na kojoj bi u budućnosti trebala biti izgrađen Boutique hotel s 4 zvjezdice.

On bi se sa svojim sadržajima sastojao od restorana te 13-14 soba visoke kategorije uređenja te ostalih popratnih sadržaja.

Kako je grad Nin preslikao model funkcioniranja gradskih firmi od jedne njima bliske otočne općine, tako i ninska turistička zajednica s ovim projektom nema nikakve veze, jer se sama spomenuta tvrtka bavi i smještajnim kapacitetima, turizmom, iznajmljivanjem, ugostiteljstvom i mnogim drugim djelatnostima.

A sada će, kako je evidentno iz zaključaka održane sjednice Gradskog vijeća Nina, u svom portfelju imati i spomenuti Boutique hotel 4****.

No ne čudi intencija ove tvrtke za izgradnjom jednog ovakvog smještaja za kakvim Nin i njegova regija vapi već godinama. Uz najave koje sežu desetljećima unatrag oko kompleksa Šepurine, ali i lječilišta ljekovitim ninskim blatom, izvjesno je kako će se razvitak ninskog turizma potaknuti hotelskim smještajem u vlasništvu grada.

Dakako, Nin bi ovim hotelom dobio smještajne kapacitete raspoložive tijekom cijele godine, što sada nije slučaj ni s obližnjim Holiday resortom Zaton, a ni s privatnim smještajem.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...