Divota od deserta! Recept za mojito cheesecake gotov za pola sata koji morate isprobati
Pred nama su duge i tople ljetne noći. Postoji li bolji način za uživanje u njima, nego uz dobar koktel i kolač koji svi volimo?
Mojito, u doslovnom prijevodu „magični šarm“, je kubanski koktel od bijelog ruma, limete, mente, smeđeg šećera i mineralne vode.
Mnogima je ovaj lagani i osvježavajući koktel najdraže ljetno piće. Osvaja i okusom i izgledom, pijemo ga već 500 godina, a obožavao ga je i Ernest Hammingway.
I baš kad smo mislili da ne može bolje, mojito smo ubacili u cheesecake i omiljeni kolač spojili s omiljenim pićem.
Ovu kreativnu kombinaciju je zaista lako napraviti. Trebat će vam pola sata i minimalno truda kako biste napravili ovaj ukusni ljetni desert, piše Zadovoljna.
Sastojci
Za podlogu od keksa:
200 g čajnih kolutića
100 g maslaca
1 velika žlica meda
Za kremu:
600 g krem sira
50 g šećera u prahu
100 g bijele čokolade
1 pakiranje želatine
100 ml vrhnja za šlag
Za sirup:
100 ml vode
100 g smeđeg šećera
Sok i korica jedne limete
Nekoliko listića mente
5 žlica bijelog ruma
Priprema
- U multipraktik stavite kekse, otopljeni maslac i med. Miksajte dok se ne napravi kompaktna smjesa. Stavite u kalup i površinu poravnajte čašom.
- Pripremite sirup. Kad voda prokuha, dodajte šećer, limetu, mentu i rum. Kuhajte na laganoj vatri pet minuta. Nakon pet minuta procijedite sirup. Neka se sirup hladi dok pripremate kremu.
- Pripremite želatinu prema uputama na vrećici. Zagrijte vrhnje i dodajte bijelu čokoladu. Neka se čokolada otopi na laganoj vatri. Maknite s vatre i dodajte želatinu. Miješajte dok se želatina ne otopi.
- Pomiješajte sir sa šećerom u prahu pa mu dodajte sirup i vrhnje s čokoladom i želatinom. Sve dobro promiješajte.
- Izlijte preko podloge od keksa.
- Hladite preko noći i ukrasite po želji.