Ovaj desert i kišu pretvara u sunce: Recept za palačinke iznenađenja
Palačinke i čokolada – ima li netko kome na spomen tih dviju poslastica ne počnu rasti zazubice? U receptu za desert koji vam predlažemo za ovaj vikend spojili smo palačinke i čokoladu i dobili božanstveni desert koji morate probati.
Riječ je o američkim palačinkama u čijem je “srcu” topla tekuća čokolada, piše Zadovoljna.
Sastojci za punjene palačinke
- 2 jaja
- 2,5 šalice brašna od 2,5 dl
- 1 vrećica praška za pecivo
- 2 šalice mlijeka
- 1/3 šalice šećera
- 1 prstohvat soli
- ulje ili maslac
- čokoladni namaz
Priprema palačinki
- Razdvojite bjelanjke od žumanjaka i istucite ih u čvrsti snijeg.
- Žumanjke pomiješajte sa šećerom i dodajte ostale sastojke. Na kraju ručnim mikserom umiješajte snijeg od bjelanjaka.
- U tavu stavite komadić maslaca ili malo ulja i zagrijte ga. Smjesu za palačinke zaimačom lagano sipajte po jednom mjestu kako biste dobili savršeno okrugle palačinke. Na smjesu zatim stavite čokoladni namaz te na kraju još jedan sloj smjese.
- Palačinke pecite kao i inače, prvo na jednoj strani pa ih prebacite na drugu stranu.
- Palačinke jedite dok su tople i uživajte u tekućoj čokoladi u ”srcu” ovih božanstveno finih palačinki.