Nakon današnje šetnje sa suprugom po Kalelargi i sladoleda u Donatu, Zdravko Pevec za Antenu: “Otvaramo trgovinu u Zadru!”

Naš fotograf danas je snimio iznimno nasmijan i dobro raspoložen par kako Kalelargom liže sladoled iz svima poznate slastičarnice Donat. I njima je omiljena, kažu.

I ne propuštaju okusiti poznate delicije svaki put kad su u našem gradu.

Oni su, dakako, Zdravko i Višnja Pevec, dugogodišnji supružnici i partneri, vjerojatno svima dobro poznati po osnivanju, a kasnije i gubitku, prvog hrvatskog trgovačkog lanca “Pevec”.

Kako smo ranije pisali da su već u Vrbovcu otvorili prvi dućan svoje firme Pevec oprema d.o.o., zanimalo nas je postoji li kakav poslovni plan i za Zadar.

Nazvali smo Zdravka i postavili mu pitanje postoji li mogućnost za tako nešto.

Pa iskreno, mogu vam reći da je to naš plan. Nakon više od 10 godina napokon smo natrag došli u posjed nekretnine gdje je u Zadru nekad bio otvoren naš prvi centar, kod Dvi pumpe. Tu planiramo otvoriti novu trgovinu naše tvrtke, kazao nam je uz osmjeh Zdravko Pevec.

Trgovački lanac koji nekada bio u vlasništvu ove obitelji, zapošljavao je preko 4.000 radnika, a prije stečaja tadašnja tvrtka zabilježila je rekordnih 450 milijuna eura prometa.

Vjerujemo kako će se Peveci, koji su i ranije boravili u našem gradu, gdje su 2011. pokrenuli tvrtku Pevec Danijel i Davorin d.o.o., a koja je kasnije preimenovana u sadašnju Pevec oprema d.o.o., osjećati opet kao u svom Zadru, a da će im posao krenuti barem upola dobro kao i sa starim lancem.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...