Punu godinu dana od početka suđenja za grupno silovanje maloljetnice iz okolice Zadra, obrana iznosi dokazne prijedloge

Prošla je cijela godina od početka suđenja za gnjusan zločin za koji su osumnjičena petorica punoljetnika te u to vrijeme dvojica maloljetnika.

Na teret im se stavljaju djela protiv spolne slobode i to jedno teško kazneno djelo te više kaznenih djela protiv spolne slobode, bludnih radnji te iskorištavanja djece za pornografiju.

Javnost, koja je po izlasku na vidjelo ovih gnjusnih događaja, ostala šokirana cijelom pričom, isključena je iz ovog procesa zbog zaštite osobnog života kako žrtve tako i osumnjičenih mlađih punoljetnika.

Podsjetimo se, zadnjeg dana ožujka prošle godine započelo je suđenje sedmorici mladića iz okolice Zadra. Tereti ih se da su seksualno zlostavljali maloljetnicu iz jednog mjesta u zadarskom zaleđu, a koja je nekoliko mjeseci od samih događaja, cijeli slučaj ispričala školskoj psihologinji.

Kazala je tada, prema informacijama Centra za socijalnu skrb, kako su je sedmorica mladića iz istog mjesta, spolno zlostavljali i sve snimali.

Svojevrsni presedan u očima javnosti učinio je tada sudac koji je mladiće, nakon saslušanja u Županijskom sudu, pustio da se brane sa slobode.

Jedina izrečena mjera zaštite maloljetnice tada je bila zabrana približavanja. Uslijedili su protesti te je novo sudsko vijeće izmijenilo odluku te zadržalo osumnjičene u pritvoru do okončanja istrage.

Nastavak suđenja predviđen je za 30. ožujka.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...