Aco Petrović: “Dok sam bio u KK Zadru nisu mi uplaćivali mirovinsko i zdravstveno, jednog ću dana zato imati manju penziju!”

Razgovarati s nekadašnjim trenerom KK Zadar 63- godišnjim Acom Petrovićem nikad nije dosadno, trenutno je bez trenerskog angažmana, osvrnuo se na stanje u svom bivšem klubu, koje je zabrinjavajuće.

Aco pratiš stanje u KK Zadar koje je daleko od dobrog?

Naravno da pratim, svi klubovi koji se oslanjaju na gradske strukture i koji su ušli u predstečajnu nagodbu, imaju problem s financijama. U današnje vrijeme nije nimalo lako pronaći sponzore, e sad, ako KK Zadar ima problem s novcima, onda to mora iskoristi da dobije što više domaćih igrača iz svoje škole košarke, treba vjerovati u te zadarske mladiće, to je ono što na kraju krajeva jedino i preostaje KK Zadar u ovakvoj situaciji! Izvori financiranja su očito presušili u klubu, prilika je to da se isprofilira ta perspektivna zadarska dica, a koliko čujem i pratim, to nisu samo Buljan, Brala i Klarica, tu ima još nadarenih momaka, ne znam im svima niti ime, čuo sam da u juniorima KK Zadar ima dosta solidnog materijala. Ono što je važno, ne smije se tim mladićima zatrpati njihove pozicije s previše starijih i stranih igrača. Što se tiče na primjer Cibone, ona ima tu svoju jezgru mladih igrača, s obzirom na situaciju koja tamo vlada, mislim da je Ciboma favorit za i osvajanje Prvenstva Hrvatske.

Uskoro bi se trebalo znati i ime novog sportskog direktora!

Pitanje je koliko su kome ruke odriješene, ja pojma nemam kako KK Zadar funkcionira, tko donosi odluke i kojim putem klub treba krenuti, kakvi su ciljevi, sve su to pitanja za ljude u upravi, manje je bitno tko će biti izabran za sportskog direktora, bitno je kako KK Zadar funkcionira i kako se upravlja njime!

Nije te zanimala pozicija sportskog direktora u KK Zadar?

Ma kakvi, ne interesira me uopće.

Kako si se rastao s KK Zadar kad si otišao s mjesta trenera?

Reći ću vam kako mi nisu uplaćivali niti mirovinsko kao ni zdravstveno osiguranje! Nisam imao namjeru s njima se ganjati i natezati, samo ću zbog toga imati manju mirovinu jednog dana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...