Pažanin nam otkriva zašto je odlučio preuzeti kultnu Griblju u Sukošanu: “Nisam se vodio nikakvim kalkulacijama, ovo je duša Dalmacije za koju sam emotivno vezan”

Poznati chef Ivan Pažanin okreće novi kulinarski list u poslovnom smislu, a zadarski kraj pozicionira se ljestvicu više na gastronomskoj karti Hrvatske.

Naime, s kolegom Bracom Sanjinom preuzima Griblju u Sukošanu, čije je službeno otvorenje u petak.

U razgovoru s poznatim kuharom i omiljenim TV licem kulinarskih emisija, doznajemo kako Griblja za njega nije samo još jedan marketinško-ekonomski potez, prilika za profitom i popularizacijom. Dok priča o ovom kultnom sukošanskom mjestu, u njemu se budi širok spektar emocija; od sjete, preko uzbuđenja do onog istinskog dječačkog veselja.

Upravo na ovom mjestu smo Braco i ja radili jednu godinu. I eto što ti je život! Sad nam se pružila prilika da budemo vlasnici. Emotivno smo vezani za Griblju, za nas je uistinu posebna, a i Sukošan je prekrasno mjesto koje gravitira Zadru, nije daleko ni od Splita, tako da se sve posložilo, kaže nam Pažanin.

Kako je i sam pekao zanat na ovom mjestu, gaji duboko poštovanje prema tradiciji koju Griblja simbolizira. Upitali smo ga planira li modernizirati interijer.

Sam ambijent nećemo mijenjati. Ništa puno, samo ćemo dodati neke sitnice. Ovo je duša Dalmacije, Mediterana, bio bi grih išta mijenjati, neka ostane autentična, kaže Pažanin.

U zadarskom kraju prepoznaje veliki potencijal u vidu klijentele koju može privući u svoju novu staru konobu.

Apsolutno, to nije uopće upitno. Zadar je poznat po dobroj gastronomiji, dobrim restoranima, ali i dobrim gostima. No, uvijek je pozitivno imati neku novu priču, pružiti ljudima još i više. Vjerujte, kada smo ulazili u ovo vodili smo se samo emocijama prostora, prošlosti Brace i mene, nije bilo nikakvih kalkulacija, odgovara.

S obzirom na poslovne obaveze na relaciji Split-Zagreb, pitamo ga koliko će često uspijevati fizički biti prisutan u Sukošanu.

Moje su obaveze prema Zagrebu trenutno gotove, a gledajte, kada čovjek nešto voli, onda nema problema. Ne idemo u ovo stihijski, već s emocijama, tako da ništa neće biti problem, zaključuje Pažanin.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...