Pažanin nam otkriva zašto je odlučio preuzeti kultnu Griblju u Sukošanu: “Nisam se vodio nikakvim kalkulacijama, ovo je duša Dalmacije za koju sam emotivno vezan”
![](https://i0.wp.com/www.antenazadar.hr/wp-content/uploads/2022/02/63236B2B-C7F9-4E92-9DAC-01DB2CE03CFF.jpeg?fit=1600%2C900&ssl=1)
Poznati chef Ivan Pažanin okreće novi kulinarski list u poslovnom smislu, a zadarski kraj pozicionira se ljestvicu više na gastronomskoj karti Hrvatske.
Naime, s kolegom Bracom Sanjinom preuzima Griblju u Sukošanu, čije je službeno otvorenje u petak.
U razgovoru s poznatim kuharom i omiljenim TV licem kulinarskih emisija, doznajemo kako Griblja za njega nije samo još jedan marketinško-ekonomski potez, prilika za profitom i popularizacijom. Dok priča o ovom kultnom sukošanskom mjestu, u njemu se budi širok spektar emocija; od sjete, preko uzbuđenja do onog istinskog dječačkog veselja.
– Upravo na ovom mjestu smo Braco i ja radili jednu godinu. I eto što ti je život! Sad nam se pružila prilika da budemo vlasnici. Emotivno smo vezani za Griblju, za nas je uistinu posebna, a i Sukošan je prekrasno mjesto koje gravitira Zadru, nije daleko ni od Splita, tako da se sve posložilo, kaže nam Pažanin.
Kako je i sam pekao zanat na ovom mjestu, gaji duboko poštovanje prema tradiciji koju Griblja simbolizira. Upitali smo ga planira li modernizirati interijer.
– Sam ambijent nećemo mijenjati. Ništa puno, samo ćemo dodati neke sitnice. Ovo je duša Dalmacije, Mediterana, bio bi grih išta mijenjati, neka ostane autentična, kaže Pažanin.
U zadarskom kraju prepoznaje veliki potencijal u vidu klijentele koju može privući u svoju novu staru konobu.
– Apsolutno, to nije uopće upitno. Zadar je poznat po dobroj gastronomiji, dobrim restoranima, ali i dobrim gostima. No, uvijek je pozitivno imati neku novu priču, pružiti ljudima još i više. Vjerujte, kada smo ulazili u ovo vodili smo se samo emocijama prostora, prošlosti Brace i mene, nije bilo nikakvih kalkulacija, odgovara.
S obzirom na poslovne obaveze na relaciji Split-Zagreb, pitamo ga koliko će često uspijevati fizički biti prisutan u Sukošanu.
– Moje su obaveze prema Zagrebu trenutno gotove, a gledajte, kada čovjek nešto voli, onda nema problema. Ne idemo u ovo stihijski, već s emocijama, tako da ništa neće biti problem, zaključuje Pažanin.