“Pacijenti će sutra dobiti jedan dobar mediteranski ručak”; Zadarskoj bolnici donirana tuna, maslinovo ulje i kolači povodom Svjetskog dana bolesnika

Povodom Svjetskog dana bolesnika, koji se obilježava svake godine 11.02., Liga protiv raka Zadar tradicionalno organizira ručak za bolesnike u Općoj bolnici Zadar. Zahvaljujući donatorima Jadran tuna, MAS VIN iz Polače, Jadera kolačima i pekarnici Foša, pacijentima će sutra biti serviran ukusan obrok, a danas su uručene donacije.

Dr. Vesna Telesmanić Dobrić, voditeljica Odjela onkologije nuklearne medicine, predstavnica i članica Lige protiv raka Zadar kaže kako je ovo već uobičajena akcija Lige. Ističe, tuna, maslinovo ulje i plava riba utječu na prevenciju svih bolesti, a između ostalih i malignih.

– Liga se time već dugo bavi, kako prevencijom tako i dijagnostikom i liječenjem malignih bolesti i pomaže na svim nivoima, od dijagnoze do terapije.

Dr. Ante Tolić u ime ravnateljstva bolnice zahvalio se organizatorima i donatorima na gesti, koja je kako je rekao, vrijedna svake pohvale i sigurno će puno značiti bolesnicima, i u smislu simbolike i u smislu jednog lijepog obroka.

Maja Grandov, rukovoditelj Odjela prehrane i dijetetike istaknula je da je zadarska bolnica dugi niz godina prepoznatljiva po svojoj dobroj kuhinji i dobroj prehrani, a standard drži i u ovim teškim vremenima.

-Uobičajeno dajemo mediteransku prehranu, a s ovom današnjom donacijom će sutra veći broj pacijenata dobiti tunu koju ćemo pripremiti na žaru, uz to će ići blitva. Inače imamo dobro maslinovo ulje, a sada smo ga još i dobili i to će biti jedan dobar uobičajeni mediteranski ručak.

Željko Uzelac, član Predsjedništva Lige protiv raka Zadar, ne krije zadovoljstvo što će sutrašnji dan bolesnika pacijenti OB Zadar obilježiti dobrom hranom iz kuhinje koja je, kako kaže, inače fenomenalna kao i cijela bolnica i bolničko osoblje.

-Moja je osobna i moje zadruge donacija maslinovog ulja vrhunske kvalitete i ekološke vrijednosti, a ovdje su i fenomenalni proizvodi ostalih donatora tune i firme Pelagos i Tvornice kruha koja je pravila pogače, rekao je Uzelac.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...