Marijan Kustić: “Želim da Zadar s Ivom Bokanović na čelu izbori viši rang, vjerujem u to”

Razgovarali smo s predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza 47-godišnjim Marijanom Kustićem, koji je na toj dužnosti naslijedio Davora Šukera.

Gospodine Kustić, trećeligaš HNK Zadar je dobio predsjednicu Ivu Bokanović, vaš komentar?

Ovim putem želim čestitati Ivi što je izabrana na mjesto predsjednice HNK Zadar, čim su je članovi skupštine izabrali, sigurno je da su prepoznali njene kvalitete, i kao osobu koja će dati sve dobro što je potrebno klubu. Želim da s Ivom Bokanović na čelu, HNK Zadar ide prema višem rangu, osobno vjerujem u uspjeh, uostalom, imam u planu uskoro posjetiti HNK Zadar!

Ima i ljubitelja nogometa u Zadru koji su skeptični oko toga da Iva kao ženska ruka može pokrenuti HNK Zadar?

Ne trebaju Zadrani niti malo biti skeptični što se tiče toga što žena vodi njihov klub, vrijeme će pokazati da li su članovi skupštine ispravno postupili, zašto odmah sumnjati na samom početku Ivinog rada. Dajmo joj vremena, jer djevojka je sigurno imala svoj plan i program, vjerujem kako će ona dati onu dodatnu kvalitetu više, koja je potrebna da HNK Zadar stigne na staze stare slave.

Novac je itekako potreban svakome, pa tako i HNK Zadar?

Tako je, bez novaca se ne može ništa, isto tako potrebni su i stručni ljudi koji će na pravi način voditi klub, ali vjerujem kako će to biti sve u najboljem redu, te da će HNK Zadar ići pobjedničkim putem.

Pomaže li HNS klubovima u nižim ligama?

Naravno da pomažemo, ruku pomoći pružamo svim sredinama, pa tako i HNK Zadar, to smo već pokazali u proteklom razdoblju, a i budućnosti ćemo pomagati. Tu ću istaknuti kako su Luka Modrić, Šime Vrsaljko, Danijel Subašić i drugi, svoje karijere upravo započeli u malim sredinama, konkretno Zadru.

Igralište Stanovi je takvo kakvo je, da li će u dogledno vrijeme, ako HNK Zadar izbori viši rang natjecanja, klub možda imati problema oko dobivanja licence?

Za svaki viši nivo natjecanja postoje neke stvari koji svaki klub mora ispunjavati, ali ja vjerujem kako će se HNK Zadar dignuti iznad svih problema, te da će u konačnici izboriti viši rang natjecanja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...