Jeste li znali da gljive zapravo ne biste trebali prati prije kuhanja? Evo zašto…
Gljive su jedna od svestranih namirnica, s njima možete napraviti gomilu raznih recepata, ali jedna stvar koju gotovo svi rade prije kuhanja, a nije baš najbolja ideja, je ispiranje pod vodom.
Kuharica koja stoji iza TikTok profila @InspiredTaste otkrila je da se ne bi trebate prati prije kuhanja, zato jer su onda pretjerano vlažne i nećete uspjeti postići dobru teksturu. Bit će pomalo gnjecave, a i cijela priprema će dulje trajati jer će ispuštati puno vode.
Trebalo bi ih, zapravo, samo obrisati papirnatim ručnikom da skinete ostatke zemlje.
Otkrila je još nekoliko savjeta…
1. Izrežite ih na gotovo identične komade kako bi u isto vrijeme bili svi gotovi, odnosno kako ne bi dio izgorio, a dio se predugo spremao.
2. Predlaže korištenje limuna, svježeg češnjaka i timijana ili ružmarina – ovi začini će izvući najbolje arome gljiva.
3. Pržite ih u tavi na malo ulja, na vatri srednje jačine, dok ne poprime zlatno-smeđu boju, prenosi Večernji.
@inspiredtaste These are the best! #mushroom #mushrooms #mushroomrecipe ♬ Paper Birds (3 min) – Jordan Halpern Schwartz