Cijelo vrijeme pogrešno radimo pire-krumpir, evo kako postići najbolju teksturu

Pire krumpir se, barem na našem području, priprema tako da se krumpiri skuhaju u vodi, dodaje se sol, maslac i mlijeko i napravi kremasta tekstura s pomoću drobilice za pire.
Ako je suditi po savjetima s društvenih mreža, pripremamo ga potpuno pogrešno. Osim što nepotrebno trošimo neke sastojke, prljamo i previše posuđa. TikTokerica @legglauren91 ima nešto drukčiju tehniku koja je oduševila mnoge.
Ona, naime, krumpir skuha u mlijeku, a kada je gotov, ne treba ga ni procijediti, već se samo dodaje maslac, sol i malo papra. Umutiti ga možete drobilicom ili mikserom ako želite postići jako glatku teksturu.
Kaže kako ne mora prati cijedilo, ne troši vodu na kuhanje, a ono najbitnije – pire je boljeg okusa! Videoobjavom oduševila je druge korisnike koji kažu kako jedva čekaju iskušati ovaj recept, prenosi Večernji.
@legglauren91 #repostingmyoldvideo #mashedpotatoes #tryingnewthings ♬ The Assignment – Tay Money