Slavna njujorška pekarnica “Magnolia Bakery” otkrila recept za “Seks i grad” cupcake
Njujorška slastičarnica ‘Magnolia Bakery’, koju je proslavila serija ‘Seks i grad’, u čast ponovnog pokretanja serije javnosti je otkrila recept za svoj kultni Carrie Cupcake’.
Slastičarnica koja se pojavila u jednoj epizodi treće sezone serije (prikazana 2000.) već godinama najviše zarađuje baš na tom cupcakeu s pastelno-ružičastom kremom od vanilije. Sada ga ljubitelji serije a i svi drugi koji vole kolače lako mogu napraviti i kod kuće.
U spomenutoj epizodi pod naslovom ‘No Ifs, Ands, or Butts’, Carrie i Miranda sjede na klupi izvan izvorne lokacije ‘Magnolia Bakery’ u Bleecker Streetu u West Villageu na Manhattanu, razgovaraju o Carrienoj novoj simpatiji i uživaju u kolačićima s ružičastim glazurom.
Ti kolačići na policama slastičarnice pojavili su se 2007, kada je ‘Magnolia’ odlučila odati počast seriji i osmislila cupcake u čast Carrie Bradshaw, nalik onome koji se pojavio u seriji.
‘Odabrali smo isti kolačić koji ona jede u emisiji i dodali mu klasični ukras tratinčice, jedan od naših prepoznatljivih detalja. Ti cupcakeovi od vanilije uvijek su bili jedan od naših najprodavanijih okusa, a i inače smo poznati po pastelnim kremama od maslaca, pa ne čudi što je ovaj dizajn ostao popularan. Taj osnovni proizvod ‘Magnolia Bakery’ postoji već četvrt stoljeća i sigurni smo da će biti popularan i u godinama koje dolaze, izjavio je medijima Bobbie Lloyd, glavni slastičar ‘Magnolia Bakery’.
Recept za Carrie Cupcakes
Da biste kod kuće napravili 24 vlastita Carrie Cupcakesa, trebat će vam:
- 360 gr brašna za kolače
- 1 ¾ žličice praška za pecivo
- ¼ žličice sode bikarbone
- ½ žličice soli
- 240 ml (šalica) punomasnog mlijeka
- 120 ml (šalica) kiselog vrhnja
- 250 gr maslaca (sobne temperature)
- 300 gr (šalica) kristal šećera
- 1¾ žličice čistog ekstrakta vanilije
- 4 bjelanjka
Prije nego počnete spravljati Carrie Cupcakes, zagrijte pećnicu na 160°C i obložite dva pleha za muffine (s po 12 udubina) papirnatim ulošcima. Zatim u zdjeli srednje veličine pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Stavite na stranu. U mjernoj posudi za tekućinu umutite mlijeko i kiselo vrhnje tako da nema grudica.
U samostojećem mikseru na srednjoj brzini s nastavkom lopatice umutite maslac, šećer i vaniliju, dok smjesa ne postane lagana i pahuljasta (oko tri do pet minuta). Ostružite stranice, kao i dno zdjele i lopaticu.
Uključite mikser na srednju brzinu i polako dodavajte bjelanjke, malo po malo, pazeći da su dobro uklopljeni u smjesu prije nego što dodate još. Zaustavite mikser i sastružite stranice, dno posude i ponovno miksajte.
Zatim uključite mikser na malu brzinu i dodajte smjesu brašna u tri navrata, naizmjenično sa mješavinom mlijeka, počevši i završivši s brašnom. Sve miksajte oko 15 sekundi, dok se ne sjedini, piše Tportal.