Slavna njujorška pekarnica “Magnolia Bakery” otkrila recept za “Seks i grad” cupcake

Njujorška slastičarnica ‘Magnolia Bakery’, koju je proslavila serija ‘Seks i grad’, u čast ponovnog pokretanja serije javnosti je otkrila recept za svoj kultni Carrie Cupcake’.

Slastičarnica koja se pojavila u jednoj epizodi treće sezone serije (prikazana 2000.) već godinama najviše zarađuje baš na tom cupcakeu s pastelno-ružičastom kremom od vanilije. Sada ga ljubitelji serije a i svi drugi koji vole kolače lako mogu napraviti i kod kuće.

U spomenutoj epizodi pod naslovom ‘No Ifs, Ands, or Butts’, Carrie i Miranda sjede na klupi izvan izvorne lokacije ‘Magnolia Bakery’ u Bleecker Streetu u West Villageu na Manhattanu, razgovaraju o Carrienoj novoj simpatiji i uživaju u kolačićima s ružičastim glazurom.

Ti kolačići na policama slastičarnice pojavili su se 2007, kada je ‘Magnolia’ odlučila odati počast seriji i osmislila cupcake u čast Carrie Bradshaw, nalik onome koji se pojavio u seriji.

‘Odabrali smo isti kolačić koji ona jede u emisiji i dodali mu klasični ukras tratinčice, jedan od naših prepoznatljivih detalja. Ti cupcakeovi od vanilije uvijek su bili jedan od naših najprodavanijih okusa, a i inače smo poznati po pastelnim kremama od maslaca, pa ne čudi što je ovaj dizajn ostao popularan. Taj osnovni proizvod ‘Magnolia Bakery’ postoji već četvrt stoljeća i sigurni smo da će biti popularan i u godinama koje dolaze, izjavio je medijima Bobbie Lloyd, glavni slastičar ‘Magnolia Bakery’.

Recept za Carrie Cupcakes

Da biste kod kuće napravili 24 vlastita Carrie Cupcakesa, trebat će vam:

  • 360 gr brašna za kolače
  • 1 ¾ žličice praška za pecivo
  • ¼ žličice sode bikarbone
  • ½ žličice soli
  • 240 ml (šalica) punomasnog mlijeka
  • 120 ml (šalica) kiselog vrhnja
  • 250 gr maslaca (sobne temperature)
  • 300 gr (šalica) kristal šećera
  • 1¾ žličice čistog ekstrakta vanilije
  • 4 bjelanjka

Prije nego počnete spravljati Carrie Cupcakes, zagrijte pećnicu na 160°C i obložite dva pleha za muffine (s po 12 udubina) papirnatim ulošcima. Zatim u zdjeli srednje veličine pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Stavite na stranu. U mjernoj posudi za tekućinu umutite mlijeko i kiselo vrhnje tako da nema grudica.

U samostojećem mikseru na srednjoj brzini s nastavkom lopatice umutite maslac, šećer i vaniliju, dok smjesa ne postane lagana i pahuljasta (oko tri do pet minuta). Ostružite stranice, kao i dno zdjele i lopaticu.

Uključite mikser na srednju brzinu i polako dodavajte bjelanjke, malo po malo, pazeći da su dobro uklopljeni u smjesu prije nego što dodate još. Zaustavite mikser i sastružite stranice, dno posude i ponovno miksajte.

Zatim uključite mikser na malu brzinu i dodajte smjesu brašna u tri navrata, naizmjenično sa mješavinom mlijeka, počevši i završivši s brašnom. Sve miksajte oko 15 sekundi, dok se ne sjedini, piše Tportal.

Feed me
Muzej Iluzija
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...