Poznati chef istaknuo najčešće greške koje ljudi rade kada pripremaju jaja
Bez obzira na to kako volite jesti jaja, vjerojatno je da griješite dok ih pripremate.
Upozorava na to chefica Yasmeen AlSawwaf, koji je za svaki način, na koji se jaja mogu pripremiti, istaknuto najčešće greške koje ljudi rade.
Kuhana jaja
Najčešće greške su:
– Kuhanje jaja s razbijenom ljuskom
– Kuhanje u preplitkom loncu
– Ne dodavanje dovoljno vode u lonac
– Ne dodavanje soli u vodu
– Kuhanje u vodi koja vrije
– Guljenje jaja kada je već hladno
Poširana jaja
Najčešće greške su:
– Ne dodajete ocat u vodu u kojoj poširate
– Poširate u preplitkom loncu
– Održavate vodu prevrućom
– Nemate dovoljno svježa jaja
– Koristite isti lonac za razbijanje svih jaja
Pržena jaja
Najčešće greške su:
– Ne koristite dovoljno svježa jaja
– Ne koristite ulja ni masti
– Ne koristite tavu koja se ne lijepi
– Previsoka tempratura
– Razbijate jaje direktno na tavi
Kajgana
Najčešće greške su:
– Jaja umutite odmah sa sirom i začinima
– Ne dodajete temeljac, vodu ni vrhnje u mješavinu
– Pečete ih na stalno jakoj vatri
– Ne mičete ih s vatre na vrijeme
Omlet
Najčešće greške su:
– Predugo mutite jaja
– koristite preveliku ili premalu tavu
– Koristite dodatke koji potpuno preuzmu okus jaja
– nemate sve sastojke prije nego što krenete pripremati omlet
– Dodajete dodatke prekasno
– Odmah začinjavate omle, prenosi N1.