Na pripremi ovih slasnih domaćih lepinjica mnogi su kapitulirali, a recept je jednostavan slijedite li važno pravilo

Pripremi tijesta za lepinjice treba posvetiti pažnju i vrijeme. Nije dovoljno jednom ga promijestiti nego to morate učiniti 4-5 puta.

Svaki put kad ga promijesite pustite ga da se digne pokriveno krpom pa onda tek ponovite postupak.

A kad je gotovo dizanje, razvaljajte ga i narežite na kvadrate koje obavezno treba u rukama rastegnuti prije nego ih bacite u vruće ulje.

Ako to ne napravite, neće vam biti izvana fino lagane nego će iznutra ostati sirove, a to bi bila vječna šteta, piše Večernji.

Lepinje Dravska iža

Sastojci

1 kg brašna (glatko i oštro u omjeru pola-pola)

prstohvat soli

kockica svježeg kvasca

mlaka voda

Priprema

Od prosijanog brašna, kvasca i vode umijesite tijesto koje ne smije biti previše rijetko ni gusto – neka bude otprilike napola mekano.

Stavite tijesto na stranu da se digne prekriveno krpom. Kad se digne, opet ga premijesite i stavite ponovo da se digne. Ovaj postupak morate ponoviti 4-5 puta.

Tijesto mora biti fino izrađeno da se ne lijepi za ruke. Što ćete ga više puta mijesiti i pustiti da se diže, bit će bolje.

Pospite radno površinu oštrim brašnom, tijesto izvadite na površinu i malo razvaljajte valjkom.

Isijecite tijesto na kocke. Svaku razvucite prstima prije nego je bacite u vruće ulje.

Feed me
Muzej Iluzija
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...