Donosimo tri (ne)obična začina za kavu koji transformiraju okus omiljenog jutarnjeg napitka

Kava obiluje polifenolima koji imaju antioksidacijsko djelovanje na ljudski organizam. Njegova blagodat na ljudski organizam dodatno se može produbiti ako mu dodate neke neobične, ali vrlo vrijedne dodatke.

Umjesto (puno) šećera, vrhnja i mlijeka, njegov okus transformirajte uz pomoć tri ljekovita začina.

Cimet

Cimet daje bilo kojem piću ili jelu prekrasnu aromu te slatkasti okus bez dodavanja grama šećera. Nosi sa sobom i neke vrijedne pogodnosti za zdravlje jer obiluje antioksidantima koji djeluju protuupalno.

Đumbir

Đumbir smanjuje upale u tijelu, napuhanost i vjetrove te poboljšava probavu. Neki koriste ovaj ljekoviti gomolj i protiv mučnina. Đumbir u prahu čest je dodatak začinskih mješavina koje se stavljaju u kavu u velikim coffee lancima uoči božićno-novogodišnjih praznika.

Kurkuma

Od kurkume se može napraviti sjajno zlatno mlijeko, ali se i dodati u prvu jutarnju kavu. Ovaj začin zlaćane boje sadrži antiupalni sastojak kurkumin te je moćan saveznik u borbi s brojnim upalama, a pogotovo u probavnom sustavu. Iznenađujuće, okus kurkume u malim količinama se sjajno slaže s crnom kavom, piše Punkufer.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...