Omlet sa špinatom i parmezanom za mirisna jutra
Omlet je odličan doručak, ali i ručak kojem pribjegavamo kada nam kronično nedostaje vremena. Uz malo špinata i parmezana, zaboravit ćeš da je riječ tek o jednostavnoj kombinaciji jaja i osnovnih začina.
Umjesto šarenog papra možeš omlet posuti komadićima čilija, ovisno o tome preferiraš li ljuću hranu.
Najbitnije je da ga poslužiš odmah, dok je topao, kremast i tvojim domom širi divan miris.
Sastojci
- 200 g špinata
- 2 režnja češnjaka
- 2 jaja
- 1 žlica mlijeka
- 1 žlica maslinovog ulja
- 2 žlice naribanog parmezana
- Sol, šareni papar
Priprema
- Operi špinat pa ga nasjeckaj. Očisti i sitno nasjeckaj i češnjak.
- Jaja umuti sa žlicom mlijeka i malo posoli.
- Zagrij tavicu, dodaj nasjeckani špinat i češnjak pa malo posoli. Pusti da se kratko pirja dok listovi špinata ne uvenu.
- Izvadi špinat iz tavice pa ulij žlicu ulja. Kad se zagrije, dodaj jaja. Potom po površini rasporedi pripremljeni špinat, a na kraju i naribani sir.
- Smanji vatru i pusti da se kratko peče. Znat ćeš da je omlet gotov kad se počne odvajati od tavice.
Pospi šarenim paprom i posluži toplo, piše Miss gastro.